-Gråhegre i isen-
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-19 23:09:19
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-03-19 23:10:41
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D2h
  • Nikon AF-S 300 2.8 IF ED II+TC20E II
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/350s
  • FilmtypeRaw Iso 200
  • Nei
  • AnnetSees best i Fullscreen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger666
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_131100} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Stig B.

Kaldt å være fiskejeger!

Fint bilde av en hegre med lav hekk, som tydeligvis ikke er så aktiv på jakt akkurat nå.

Fine farger og bra utsnitt. Fint lys. Bra skarphet. Lurer på om jeg ville ha kuttet bittelitt under, for å unngå midtstillingen.

Mvh Stig
Morten W.

Fint bilde, ja. Enig at det kan kuttes nede.
Kjartan T.

Mange mulige måter å beskjære dette bildet på, men et flott bilde av gråhegren er det du viser frem. Bra at du har fått fuglen plassert i miljøet på denne måten.

Spesielt at hegren sitter med deler av fjærdrakten nede i vannet. Legger godt merke til det fine spelbildet, og ikke minst det gode lyset i bildet. Flott dette!
Jonn M.

Nyydelige farver!
Litt beskjæring kanskje for å plasere fjærballen bedre i bildet?
Og så klon bort sivet rett foran nebbet. Det forstyrrer.
Jan Fredrik I.

Takker for deres meninger.
Når det gjelder beskjæring av dette bilde tror jeg det er som Kjartan sier at det er mange muligheter, det mest naturlige ville nok vært å kutte i bunn men jeg ble litt for glad i vannet(fargen). Kan hende jeg legger ut en versjon i panorama format hvis jeg synes det blir et greit resultat.
Ang. kloning så er jeg ikke veldig positiv til dette på denne type bilde.
Nils B.

Et hærlig bilde som så absolutt fortjener oppmerksomhet. Synes dog likevell at du godt kunne beskåret det enda tettere, og valgt et helt kvadratisk format. Slik det fremstår tar bakgrunnen mye oppmeksomhet. Mitt forslag er tettere og helt kvadratisk, gjerne med pippen litt mer over mot venstre kant som nå. Bra bilde som jeg likte godt.
mvh Nils
Jan W.

Bra av gråhegren dette Jan Fredrik.

Men jeg er enig i det meste av kritikken fra de foran. Hvis det er piksler nok på fuglen i originalen (antakeligvis ikke vil jeg anta) ville jeg helt klart hatt et tettere utsnitt over og under. Ellers mye som er bra og et fint og severdig bilde.

Mvh. Jan
John Arne P.

Jeg er veldig glad for at du ikke har beskåret mer. Liker å se hegren i dens rette element. Ser ikke noen feil i beskjæringen i forhold til det gylne snitt. Speilbildegjengivelsen av fuglen og vegetasjonen er meget smakfull.

John A.
Jan Fredrik I.

Takker for nye tilbakemeldinger.
Har lagt ut 2 nye versjoner som er kuttet litt forskjellig men vet ikke om jeg har kommet helt i mål her heller. Om det er nok piksler? Tja, synes ihvertfall det ser brukbart ut selvom det første bilde selvfølgelig er best i så måte, hva synes dere?
Jan W.

Synes at de nye utsnittene er en forbedring, men bakgrunnen er uansett sjenerende ''skarpt tegnet - forstyrrende'' for motivet i bildet.

Naturlige omgivelser er et STORT pluss for alle dyre og fugle bilder, men utrolig vanskelig å utføre på en smakfull og tiltalende måte.
Bildet skal i prisippet nesten kunne stå på egne ben uten fuglen / dyret. Noen ganger er flaksen større enn forstanden bilde nr. 113225, men ellers krever det etter min mening omhyggelig planlegging og inngående kjennskap til adferden hos det ønskede motivet for å lykkes.

Mvh. Jan
Ketil K.

Teknisk bra av gråhegren med god detaljering og fin speiling. V#3 er best. Ville gjerne at fuglen var mer vendt mot fotografen, og ville hatt lavere opptakshøyde og lenger avstand til bakgrunnen. Selv med største blender er det neppe nok til å få bluret ned bakgrunnen når motiv og bakgrunn er så nær hverandre. Å ta gode bilder av gråhegre er normalt en krevende affære som innebærer nøye planlegging og tålmodighet her i Norge, hvor denne arten normalt er relativt sky.
Jan Fredrik I.

Takker for kommentarene Jan og Ketil.
Jeg skjønner hva dere mener med at bakgrunnen her kan virke forstyrrende men min hensikt denne gangen var å fram mest mulig av miljø og bakgrunn.
Jeg ser helt klart også forbedringspotensiale med tanke på standpunktshøyde og positur etc. men tror at bakgrunnen her ville blitt for urolig hvis bildet hadde vært tatt på nivå med vannflaten. Jeg har i det siste lagt ned ganske mye tid nettopp med Gråhegre og begynner nå å ''kjenne'' Hegrene på 2 plasser her i distriktet så jeg håper det vil gi resultater etterhvert for dette er helt klart en krevende art.

PS.Bildet ditt var lekkert Jan!
Jan-Eilert P.

Et flott bilde som jeg har gått glipp av i vinter.

Likte dette
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu