• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-04-13 23:03:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-100
  • Sigma 105mm macro 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger1083
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_134721} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (47)
Kjell G.
Skinnet i vanndråpen satte prikken over i-en.
Rent og delikat. Jeg gjorde et forsøk på å rotere 180 grader, men ble ikke helt overbevist om at det er noe godt forslag.

mvh kjellg
Stine J.
Enkelt, rent og fint dråpebilde, Bjørn. Fine refleksjoner i dråpen som setter spissen på det hele. Er et eller annet som ikke stemmer helt på høyre side av stilken, kanskje litt rester etter kloneverktøy? Hvis du ikke har noe imot det, kunne jeg tenke meg å gi deg et kutteforslag. Høyre bildehalvdel forstyrrer mer enn den bidrar i mine øyne, så jeg ville kuttet den vekk slik at midten av stilken og venstre side blir hele bildet. Tror det kunne blitt stilig, men kanskje et annet uttrykk enn det du ville fram til. Liker det som det er også. :-)

mvh Stine
Bjørn H.
Takk for kommentarer Kjell og Stine -

Kjell : Har vurderet forslaget, men tror det funker greit slikt ---

Stine ... Ja hvorfor ikke :)) Har bare jobbet men denne symetrien og formen inni hodet mitt, men tja...hvorfor ikke... :)

Ser at det kunne blitt stilig, men bare noe annet .... Takk, setter pris på innspillet ...

Bjørn ;¤





Kurt S.
Sitter ved en litt mørk skjerm slik at jeg ikke kan se det Stine antyder på høyre siden av stilken. Uansett sikkert ikke noen sak å få fikset.
Enkelt, fine linjer og dråpen ble prikken over ièn.
Et godt eksempel på ''forenklingens kunst'' og at det enkle ofte er det beste.
Det som gjorde dette bildet spesielt, etter mitt syn, er den midtstilte komposisjonen.
Det lyse feltet oppe til høyre balanserer bildet fint mot dråpen til venstre.
Du overrasker stadig-:) Bra!!
Mvh Kurt
Caroline M. S.
OK bilde, men ikke like bra som enkelte av de andre lignende bildene dine. Synes det ble litt lite her, selv med vanndråpen. Men sammen med de andre tror jeg det kan være en fin serie.

Jeg ser også det som kan se ut som snusk på høyresiden av stilken (eller skadet stilk), samt noe lite pene ''skygger'' og støy nederst på stilken (he, he - ikke klag - det er du som har fått meg til å ha lysere skjerm *S*).
Jan Frode A.
Duverden, så enkelt og så elegant :-)

Det første jeg merker meg her, er fargene og harmonien. Behagelig å se på.
Det neste er den lille dråpen, som absolutt sitter...i dobbel forstand. En fin detalj som gir bildet et spennende interessepunkt.
Og så de 2 lyse flatene i øvre bildekanten, som er av forskjellig størrelse. Øvre høyreflaten balanserer godt med venstresida og dråpen.

Joda, det lille 'uhellet?' på høyre side av stilken ser jeg, men hvis vi sier at stilken var skapt sånn fra naturens side, så er det jo helt ok ;-)

mvh -jfa-
Rolf S.
Hei.
Enkelt og delikat og med fin effekt av dråpen, men jeg blir nok relativt fort ferdig med dette bildet.
Lista for deg ligger rimelig høyt - og du har selv lagt den der gjennom mange veldig bra bilder.
M.v.h. Rolf
Steinulf L.
Minimalistisk. Sammen med Stine's kuttforslag tror jeg absolutt at dette kunne svinge.
Trond H.
Meget lekkert, og eg må innrømme at eg lurer litt på korleis du har planlagt et slikt bilde på forhånd...?

Slutter meg til andre betraktninger ang høyre side av stilken, ved første augnekast såg det nesten ut som ein dårleg klonejobb (!)... Det er sikkert ikkje det som er problemet, men det slo meg likefullt.

MVH TH
Bjørn H.
Takk for ærlige, hyggelige tilbakemeldinger -

Trond: Dette er nederste delen av en tulipan, selvom det kanskje ikke ser slik ut. Lyset er satt med en skrivebordslampe. Jeg satt og lekte litt med noen vanndråper, og denne ene ble hengende igjen. Og dermed ble det bilde. :)

Bjørn ;¤

Venche J.
Enkelt og elegant. Den sylskarpe dråpen på venstresiden gjør at *mitt* syn oppfatter høyresiden av stilken som urolig for øyet.
Jeg ser på venstresiden jeg. :)

Wenche.
Odd Eirik S.
Dette var svært så delikat. Siden det har kommet flere synspunkter på beksjæring så kunne jeg ikke dy meg. Måtte prøve dette selv. Skal jeg være dønn ærlig så er det helt klart for meg at Stines forslag har mye for seg. Synes dette bildet er svært lekkert, men en slik beksjæring midt på stilken ble nesten hakket bedre. Jeg for min del synes det harmonerer bedre i en beskjært versjon.
At du har byttet ut dottens standard grå ramme med din egen minimalistiske gjorde seg særdeles godt. Spesielt når man ser dette i fullskjerm. Spennende utsnitt med andre muligheter. Dråpen er helt klart avgjørende i dette motivet og blir prikken over i'en uansett hvordan man enn ser det.

mvh
OddES
Grethe B.
Flotte gulfarger, enkelt og stilrent. Dråpen er prikken over i'sn, men jeg er enig i at noe er ''galt'' (heter det kloning tro..) på høyre side.
Men dråpen var deilig skarp og skinnende med refleks. Liker det til tross for. Men kanskje legge ut et annet utsnitt?

mvh
gt
Avsluttet .
Et pent bilde, men litt for ''enkelt'' kanskje...
Har du hentet litt ispirasjon fra siste nummer av Photography Monthly??

T
Hege J.
Et enkelt og pent bilde, Bjørn. :-) Stilrent og minimalistisk.

Mye er allerede sagt her.
Jeg kan også være med å støtte Stines spennende kutteforslag, spesielt siden stilken er litt ''grøtete'' på høyresiden.

Bildet er, som vanlig fra deg, godt lyssatt.

Dråpen gjør seg virkelig, skarp og fin, og med en flott plassering. Ser ut som den ''sitter fast''. Hadde jeg prøvd dette, ville den sikkert rent rett ned. ;-)

Natti-natt fra Hege :-D
Inger Anne Maritsdotter V.
Har sett på dette bildet noen ganger,
etter hvert ser eg at du har lagt ut en ny versjon.
Ble ikke helt fortrolig med #1, da det midtstillte ble for dominerende,
#2 ble mer rolig og harmonisk.
Forøvrig rolige harmonerende farger.
mvh IAV
Caroline M. S.
V2 er også alright, men jeg liker bedre v1. Kanskje fordi jeg ser for meg de andre midtstilte tulipanbildene dine?
Bjørn H.
Takk for hyggelige ord :)

Jeg har nå laget en kappet versjon... så får jeg se om det funker... Jeg syns det i grunen gjør det, men jeg er nå så vant til orginalen at det tar sikkert litt tid før denne halve stilken synker på plass. :))

Vedr. den berømte urolige høyre siden, så skyldes ikke det klonings arbeide. ... Stammen var nok slik, litt ujevn i strukturen...men, jeg burde kanskje klonet den bedre - hehe ..alikavæææl

OBS : Denne V1 er samme som orginalen... her må jeg bare ha rotet det til ...

Det er som sagt V2 som gjelder..

Bjørn :¤

Bjørn :¤
Bjørn H.
Terje: jeg har ikke hentet inspirasjon der... det er nok kun mitt eget lille hode :)

Bjørn ;¤
Ketil K.
Synes det blitt konkurranse om hva som skal ha oppmerksomheten i bildet her, selv om det absolutt er stilrent og presist. Kunne kanskje tenkt meg noe komplementært i farge i gjenspeilingen i i vanndråpen. En blåveis gjenspeilet? Eller en annen gul tulipan i miniatyr? Men det blir bare tankeeksperimenter. Vet ikke hvordan det vil fungere i praksis - kanskje det bare slår bildet i hjel i innbyrdes konkurranse? Uansett et godt eksperiment, som altså kan gi muligheter for ikonkomposisjoner gjennom vanndråpen.
Stine J.
Hei igjen Bjørn,

For mine øyne fungerer v2 absolutt best. Komposisjonen ble rolig med fokus på dråpen som er pent og delvis innrammet av stilk og bunnen på kronbladene.

Smigret over at du prøvde kutteforslaget forresten. :-)

En god natt til deg!

mvh Stine
Odd Tore S.
v1 er enkel, velbalansert og grei, naturligvis med dråpen som blikkfanger. Jeg måtte lese meg til hva som forstyrret på høyre side, er nok for vant til at naturen til stadighet glemmer å være perfekt.
v2 er er mer mer spennende synes jeg. Litt mer uvanlig, litt mindre opplagt.
Jeg trenger ikke mer enn det som allerede er i bildet, foretrekker ro og harmoni for tiden.
Odd Tore
Avsluttet .
Her synes jeg det er dråpen og stilken som er poenget. Altså har ikke jeg noe behov for å se selve blomsten der oppe i toppen. Siden bildet i utgangspunktet jo er ganske så lavmælt og stillferdig i uttrykket tror jeg det kunne blitt like så godt med bare stilk og dråpe. Det kunne blitt mere rendyrket melankoli. Men når det er sagt, så snakker nok jeg nå om et annet bilde og uttrykk enn det du her har valgt å presentere.

Så jeg heller nok mest over på versjon 2 jeg og, da den komposisjonsmessig ikke blir fullt så ''ordinær'' som versjon 1. Så versjon 2 med vekkkapping av blomstergkrona i topp hadde blitt optimalt for meg...hehe! Men for all del; teknikken sitter jo som vanlig fra deg godt da.
Hans Jacob H.
V 2 synes jeg er best. Enkelt og greit, kanskje litt for enkelt. Hadde nok gjort seg med noe som ble reflektert inni dråpen som KK over har nevnt.

Hans Jacob
Johan K.
Hei
Ble nå veldig usikker på hvilken versjon som falt best i smak. Begge fungerer jo bra i mine øyne. Liker godt symmetrien i verson 1. Versjon 2 ble litt mer ''enkelt og pent-bilde''. Men om jeg må velge en tror jeg 2'ern blir den utvalgte.... tror jeg
Flott med dråpen. Den hever bildet betraktelig.

Johan
Steinulf L.
Synes v#2 er svært så bra.
Stig B.
Enkelt, rent og pent. Vakre farger og teknisk bra. Enig med KK i hans betraktninger.

Mvh Stig
Rune H.
Synes begge versjonene er positive, om enn med forskjellig uttrykk.
I #1 fenges jeg mest av følelsen av bladenes beskyttelse av dråpen, mens #2 får mest fokus på selve dråpen. Begge versjonene har flotte linjer og farger som står til hverandre. Komposisjonsmessig elegant i begge versjonene.
Holder en knapp på #1 jeg!
Rune :)
Ronnie S.
Jeg syntes dette er litt tynt, jeg. Ok, det er en fin dråpe der med artig lys på, men eller så finnes det lite i bildet som fenger meg.
André M.
Less is more. Behagelig rent. Savner nok noe mer spenn i kompen (som jeg finner i mange andre av dine bilder. Kutting av halvparten av det sorte feltet til høyre føler jeg ville funket i så måte. Kuttingen iv 2 ble altså dobbelt så mye som JEG kunne tenkt meg. Flere meninger, serru' :-)
Marit E.
Hei Bjørn!
Enkelt og stilig bilde. Er søren meg ikke sikker på hvilket jeg liker best, tror jeg holder en knapp på toern.

Fine farger!

Kveill i stuggu!

Marit
Arne S.
Rent og pent, men ingen hallelujastemning. Liker midtstillingen i V1, men unøyaktigheter i høyre del av stilken irriterer.
Siri Elisabeth J.
Hei.

Et rent og elegant bilde.
Teknisk godt er det også.
Men litt ''for'' riktig etter min smak.
Savner den fine varmen du så ofte
har i dine bilder.
Smaken er som baken og godt er jo det!

Hilsen Siri.
Nils B.
Pent, rent og med et utall av beskjæringsmuligheter. Når jeg leste AS sin bemerkning må jo også jeg nevne den. Men som sagt likte dette.
mvh Nils
Ps: en tredje versjon er jo å la kun dråpen bli blikkfanget.
Ivar K.
Bildet er pent, men jeg liker nok noen av de andre makro bildene dine bedre. Dette blir litt kjedelig...

// Ivar
Marcelo V.
v2 fungerer best. Fint bilde.
MV
Bjørn H.
Takk for nye betraktinger og kommentarer :)

Ser at det er litt blandede føleser og litt variabel mottagelse -

Jeg var litt spent på hva dere mente om bildet, og det har jeg fått en liten indikator på nå. Takk.

Jeg liker bildet godt selv, og tar med meg mange fine konstruktive forslag videre - Lærerikt det.

Bjørn ;¤
Tom A. T.
V2 ble jo spennende, men jeg liker allikevel v1 best. Syntes motivet passer godt til en rolig komp ;o)..
mvh Tom T
Anniken S.
Slenger meg med og sier v2 jeg også. Interessepunktet er helt klart dråpen og den kommer definitivt mye bedre frem i v2.
Ellers må jeg si at bilde var delikat med rene linjer og bakgrunn.
Ser enda flere beskjæringsmetoder, men da blir det ikke så mye igjen av det originale utsnittet.....
Øyvind A.
Jeg har mest sansen for v1. Greit nok bilde, men ikke så spennende at det gjør noe. Dråpen hever opplagt inntrykket, men det er neppe tilstrekkelig til å gjøre varig inntrykk.
Ø.
Avsluttet .
Hei Bjørn
Med dine bilder er det aldri snakk om godt eller dårlig, men heller hvor godt! Jeg synes nok V1 ble best. V2 ble litt mye bakgrunn og litt for lite hovedmotiv.

MvhJRH
Inger-Lise S.
Hei Bjørn! Et meget bra og delikat bilde fra deg igjen. Lekkert. Jeg liker fargene svært godt og det tekniske er jo topp. Tror jeg liker best v#2 her.Det er mer originalt. V#1 er ganske midtstilt,så det blir v#2,selv om v#1 også er godt å se på!
Syns ikke bilder bør være så spennende alltid. (Det ser man jo på mine;-)

Inger-Lise:)
Knut L.
Heisan - her er den runde glassklare vanndråpen med ''glimtet i øyet'' som er fokus.
Jeg ville gått drastisk til verks med V2 og beskåret ca. 50% ovenfra.
Da sitter du igjen med et abstrahert macrotulipandråpebilde i rene geometriske former og med fokuset i et gyldent snitt ! Tøfft - heee ?

mvh
Knut
Janne L.
V2 er virkelig fantastisk. Her har du klart å gjøre noe helt utenom det vanlige med blomster fotografering. Veldigt kreativt og godt utført.
Janne
Espen A. I.
Hei bjørn!

Jeg har sett gjennom bildene dine fra start til nå og må si du har forbedra deg veeeldig. Utrolige bilder, det er sånne som deg som blir mine forbilder. Håper du legger ut inspirasjonsmiddel til oss på foto.no i lang tid fremover. Dette bildet her falt jeg for med en gang, I'm loving it;)

mvh Espen!!
Anne Ø.
Så elegant og lekkert.
Liker formen på blomsten,
gulfargen mot det mørke rundt.
Dråpen er blinkskuddet.
Dette må da være flott i stort format.
Dyktig gjort dette.
Lurer på belysningen her da
jeg holder på med slikt nå om dagen.

Anne:)
Bjørn H.
Hei Anne ...

Tja ... belysningen er såre enkel her. En skrivebordslampe og det var det. Dråpen mener jeg å huske kom fra en dusjflaske med litt vann oppi :)

Glemmer ofte hva jeg har gjør ... hehe, men en ting er sikkert, mitt lille studio her var en skrivebordslampe ...

Har forresten sett på mange flotte bilder i mappa di.

Bjørn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu