Her kommer lammesteika.
Etter 1 uke på fototur i Skottland var det unngåelig å ikke fotografere sau. Denne lekne gjengen hadde tydeligvis dagens treningsøkt. De gikk i samlet flokk ned til gjerdet, snudde og sprintet mot meg, snudde, gikk ned igjen, og sprintet mot meg engang til. Ikke sett makan.

Så sauer er, faktisk ålreite dyr.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-04-25 22:37:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-100
  • Nikkor 80-200 f2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1208
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_136339} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (40)
Hans Jacob H.
I fullt firsprang, lykkelig uvitende om deres skjebne.
Artig tittel og et artig bilde.
Kanskje kutte litt i toppen?

Hans Jacob
Avsluttet .
4 stykk veddeløpslam i full gallopp mot fotograferende Norsk turist på det Skotske høyland...hehe! Lammet lengst til venstre ser jo ut som en skikkelig veddeløpshund i innersving skal en tro posituren iallefall. Et artig bilde.
Rune T.
Hei Bjørn!
Velkommen tilbake i god behold, venstrekjøring og greier...

Artig situasjon og ikke minst historie. Sauenes veier er uransaklige..men blir litt ''svimmel'' av bakgrunnen i bildet! Kunne tenkt meg det adskillig mer blurret enn det det er nå!

Mvh
Rune
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Bjørn

Dette bildet gikk rett til hjertet på meg,

herlig og rørende vakkert med disse lammene som eg synd du har fanget i et flott øyeblikk,

vakre grønne maleriske omgivelser.

mvh -iav-
Inger Anne Maritsdotter V.
det skal naturligvis stå ''syns'' og ikke ''synd'', beklager:-)
Bjørn H.
Takk for fine tilbakemeldinger -

Rune: Bildet er ikke bluret ...(selvom det kanskje kan se slik ut). Det er tatt med tele på lang avstand, og tror nok svak vind har bidratt til den effekten ...
Pst: venstre kjøring gikk greit det :)

Inger Anne -- Så hyggelig at det traff hjertet da :)) syns de er litt søte selv også da -

Og takk Hans Jacob og Tommy også :)

Bjørn ;¤
Ivar K.
Herlig tittel :-)
Marit E.
Hei Bjørn!

Ser man det, ja. Garantert etterkommere av typene som jeg
traff i fjor vinter, synes jeg kjenner igjen både ganglag og
pågåenhet, jeg gitt. bilde nr. 143132
Herlig bilde som det oser vårglede og sommer-like-om-hjørnet av.

Kveill i stuggu!

Marit
Avsluttet .
Morsomt bilde Bjørn.
Hadde de små søte stakkarene vist hva som venter dem snart, hadde de løpt andre veien :-)

Skal vi tro ei politikerinne uten å nevne navn, så er sauer ålreite dyr :-) Komposisjon og farger er flott.

MvhJRH
Rune T.
Korreksjon til min forrige kommentar, anser ikke bildet for å være blurret nå, men kunne tenkt meg det for å gjøre bakgrunnen mer harmonisk, slik den er nå er den direkte forstyrrende (for meg i allefall....)
:-D
Grethe B.
Må si meg enig med Rune her...bakgrunnen forstyrrer meg, ser klonet ut, litt skarp, litt uskarp...vet ikke, men iallefall , den tar oppmerksomheten min. Kutt i toppen hadde ikke vært dumt, et smalt utsnitt hadde heller ikke vært dumt, men selve lammene var kjempesøte der de løper!!

mvh
gt
Bjørn H.
Gjør tydeligvis noe feil når jeg legger ut en ekstra versjon her.. det dukker opp to ..men men, .. det er altså V2 som er kappet litt i bagrunnen.

Igjen,ser at noen blir forstyrret av bakgrunnen...den er iallefall slik den var.. har som sagt ikke bluret den .. , men har laget en versjon hvor den syns mindre :))

Marit .. Javisst, - .. stemmer det, du var jo der du også ... artig :)

Jan Roar : joda husker politikeren godt .. hehe ..

Bjørn ;¤
Rune N.
Hei Bjørn!

Trivelig historie, og et OK bilde, men ikke helt topp. Syns det virker litt uskarpt, vet at det kan skyldes bevegelse, men her ser det ut til at fokus ligger litt bak lammene.

Jeg tror jeg ville ha kuttet mer i toppen, nesten ned til gjerdet, og betydelig inn fra høyre. Den grønne flaten er fin, men tilfører ikke historien noe her.

mvh
Rune
Bjørn H.
Takk for fine betraktninger Rune Gustav ...

Jeg ser helt klart at det fint kan kappes på høyre side.. Jeg har i dette tilfelle valgt å ha såpass mye med for å tilføre bilde litt miljø ... , selvom jeg ser at det er lammene det handler om..

Derfor tror jeg lar det stå slik - og legger det på smak & beghag konton :) hehe ....

Uansett takk for kommentaren -

Bjørn ;¤
Kurt S.
Sprelske og spreke typer dette.
Her der det livsglede i massevis -:)
Ville kanskje kutta av V2 enda et par cm i toppen.
Ellers flott utsnitt og veldig fin og grønn vårfarge.
Det venstre lammet ble, på min skjerm, litt ekstra svart i fjeset. Uten at det gjør så mye.
Et artig bilde og en trivelig historie -:)
Mvh Kurt
Steinulf L.
Tror jeg går for v#2 Riktig så idyllisk og sprudlende.
André M.
Selve situasjonen gjør bildet her (de håpefulle som løper mot deg uten å vite at du står klar med rosmarin og hvitløk...).

Likte ikke kappingen på v2, men innser at bakgrunnen forstyrer noe i v1. Tror jeg ville valgt å dempe bakgrunnen ved hjelp av å mørkne i PS. Tror det vil funke bedre enn kappingen.

Herlig situasjon og velkomponert, for øvrig.
Avsluttet .
Artig bilde. De er jo helt ute på jordet.. :-) Sauen til venstre er ikke helt synkronisert med de tre andre.. er nok det sorte fåret i familien...
Ser at du har 80 - 200mm zoom....hadde vært fint med en innebygd stabilisator på den gett...
God natt..

T
Trond H.
Trærne minner meg om effekten en får med speiltele, men her er det nok bevegelse i trærne eller noko slikt....

Liker originalutsnittet også eg, men eg er veldig svak for den type utsnitt også da, når det er sagt...

MVH TH
Inger-Lise S.
Hei Bjørn! For et morsomt bilde! Artig historie og:) Merkelig oppførsel på de yndige små.. Lam som ønsker å bli filmet? Eller var det fotografens sjarm som gjorde utslaget;) De ser bestemte og konsentrerte ut i hvertfall:)

Ellers velkommen tilbake fra Skottland! Regner med du har hatt en fin tur.

Hilsen Inger-Lise
Bjørn H.
Takk for nye kommentarer -

Kurt: ja han til venstre ble litt mørk i ansiktet , enig i det :-

Andre: skal prøve og dempe bakgrunnen , ja ..

Terje: Ting skjedde fort, fikk så vidt kasta meg rundt, men helt klart min tele er gææmel den, så en stabilisator får jeg ønske meg til jul.

Trond: det er nok rett og slett bevegelse fra naturens side.

Inger-Lise.. Det var min sjarm som gjorde utslaget, ...helt klart det :)

TAKK !!!

Bjørn :¤

Odd Eirik S.
Her kommer de glad og fornøyd spurtene mot deg lykkelig uvitende om at de fort kan ende på bordet som lammesteik. Kuttingen i v2 gjorde seg. Der får du enda sterkere frem følelsen at de kommer mot deg. Ble litt sånn ovenfra og ned i v1.

Nydelige farger som får en til å lengte mot sommeren. Flott sommerlig og kjempekoselig bilde.

mvh
OddES
Anniken S.
Dette så da virkelig harmonisk ut. Ser ut til å ha vært en super tur med grønne omgivelser. Jeg ser for meg dette i panorama-format.....
Den litt sidetunge komposisjonen med de søte ulldottene er et godt skue for øyet. Håper dette er av den sorten som man bare skal bruke pelsen av....
Avsluttet .
Hei

Deilige Scotland da gitt. Håper du nøt den turen til fulle !

Sauer er alrighte dyr,det er helt sikkert. Synes du har fått god ''takhøyde'' i bildet i v1, og jeg likte det best. Vanskelig å tilfredstille alle, jeg vet det, men det var så fint med den grønne ''lungen'' rundt lammene. Herlig fargemettning også. Så det gjør ikke noe om det blir mye av den. Og jeg synes heller ikke det er forstyrrende med gjerder og slikt i bakgrunnen, nei tvert imot, det satte en ekstra god stemning og plasserer dyrene bedre i terrenget synes nå jeg.

Har drømt lenge om å ta turen dit, vandre omkring i det frodige landskapet. Herlig at du formidler noe av din opplevelse til oss som ikke har vært der ennu.

Svenn
Dag J.
Herlige lekende småsteker! V2 takk, pluss for fargene.
Odd Tore S.
Unge sauer er lystige, spenstige og lekne på sin måte. Ikkeno' tvil om det her, skikkelig kosebilde du har laget, hvor formasjonsløping og livsglede blir hovedinnholdet for meg. Den grønne settingen gjør seg.
Lyset er litt flatt i forhold til det bildet jeg har av tilsvarende motiv (kom aldri på brikka, svever bare rundt i det tomme rom i toppetasjen pga egen fommelfingrethet). Litt ubestemmelig skarphet. Skulle du kuttet mer her, ville jeg si at det ble uskarpt uten å være overbevisende bevegelsesuskarpt.
Så lam kan være ålreite. Men, hva hender når de vokser til, utvikler stoisk ro som midtpunktet i trafikken, gjerne i tunnelåpninger, setter seg til motverge når man skal redde de ut av gjerdet hvor de har satt fast hodet når de skulle spise samme sort gras på motsatt side, etc. etc.
Odd Tore
Kristoffer L.
Lammekappløp er en yndet og ofte bedrevet sport for sau på beite, også her i Norge. Gjerne med noen improviserte høyde- eller lengdehopp lagt inn i snuområdet eller målområdet.

Ettersom jeg har sett dette morsomme synet så mange ganger opp gjennom årene, ble ikke dette bildet så spesielt for meg. Men det er pent, og viser både et vakkert kulturlandskap og lammenes iver. Fint komponert er det også. Hadde du fått fanget løpet fra siden, eller skrått fra siden, hadde vi nok kunnet få et endra bedre inntrykk av farten - evt. brukt en lengre lukkertid for å få fram bevegelsesuskarphet. Men lammet til venstre, midt inne i den doserte svingen, gir likevel et inntrykk av fart.

Et pent, greit og småmorsomt bilde. Bææææ...

- Kristoffer
Bjørn H.

Kristoffer - Helt enig i mye av det du sier .. Jeg fikk nå vrengt bilen opp på fortauet, rigga til tela og eksponert noen bilder, før de gikk hvert til sitt. For meg var seansen iallefall noe nytt og morsomt. Helt klart at dette skulle vært tatt enda tettere på, og fra et litt annet stanpunkt for å understreke fartsfølelsen. Noen ganger må man ta det man får ....o.s.v. ...

Takk begge Oddene, Dag, Anniken, og Svenn for morsomme tanker og ord :)

Setter vedlig stor pris på det ................

Bjørn ;¤
Siri Elisabeth J.
Ho, ho.
Så heldige de er som smaker så godt:-))

Morsomt bilde og morsom tittel Bjørn.
Friskt og lekent dette.
Fin komposisjon.
Liker nok v1 best egentlig.
Gir bildet enda mer luftighet (hvis det er noe som heter det...)
Ser det er litt ''rar'' bevegelse i toppen der.
Men så er vel naturen litt ''rar'' av og til...

Hilsen Siri
Johan K.
Heisann
Morsom tittel, og, et morsomt bilde.
Likte dette. Det var noe med akkurat denne sitiasjonen du har fanget. Skikkelig saugeglede.
Er enig i hva AM sier angående mørkning av bakgrunnen. Den tar litt oppmerksomhet, men bør også være der for å vise miljøet.
Ellers, flott komponert.

Johan
Avsluttet .
Personlig går jeg for v#1. Liker at de er plassert der nede i hjørnet. Det gjorde nydelig godt å se springende lam. Og en annen ting; hvorfor benyttes lam i dasspapir-reklame? Ser virkelig ikke sammenhengen. Men det er jo ikke din skyld (eller?), så ha en fortsatt god dag! :)
Stine J.
Hei Bjørn,

Herlig og vårlig motiv med god tittel. :-) Teknisk har jeg nok sett deg levere langt bedre, men dette fungerer flott som det er fremstilt i v1 på tross av litt forstyrrende bakgrunn. Et gladbilde fullt av lek og fart.

mvh Stine
Arne S.
Den endelige bekreftelsen på at verden er snudd på hodet - sau jager bjørn.

Herlig gjeng! :)
Jonny E.
Hei hei Bjørn

Utsnittet i V1 faller best i smak hos meg akkurat som det e,
det ser ut som om lamman va litt i kjappaste laget for deg
og at de derfor nesten har kommet ut av skarphetsområdet....

Ha en god dag

. JonnyE
Rune H.
Holder meg også til versjon 1!

Flott miljøbilde - hvor lekenheten til lammene får meg til å få fram smilet. Det gjorde forresten også kommentaren til Arne ovenfor :)

Rune
Bjørn H.
Takk for nye trivelige kommentarer alle som en :))

Øyvind: hmm ... , faktisk et godt spørsmål, men når jeg tenker meg om er det jo et naturlig svar. De er jo så myke .. :)) Og det er vel greit !!!!! :-

Arne : : -) du får sagt det ... og lokket fram smilet... -

Bjørn ;¤
Knut L.
Og dette, Bjørn, må jo være et minne for livet.

Skulle tro du har utenomordentlig sauetekke med lovnader om godbiter til førstesau - hva det nå måtte være.

Varmt og godt og koselig.

V1 eller V2 kan være det samme, slik det er, er det vel med bakgrunner i Skottland.

Skulle man driste seg til beskjærningsforslag ville jeg gått ovenfra og helt ned til gressbakken og vel så det, - slik at det ble et sauepanoramabilde.
Men det blir jo en helt annen sak og et helt annet bilde; - et banner som heading i reisebeskrivelsen (-albumet) fra Skottland - med plass til overskrift
i gressbakken til høyre: ''A Holiday Amongst the Scottish Sheep''.

Så det så ...

mvh Knut
Adrian Øhrn J.
Hei på deg Bjørn!
Fint og stemningsfullt bilde, men jeg synes det blir litt mye grønt og litt lite sau, selv i v2. Tar for lang tid før øynene min finner dyra.
Ketil K.
Sau på intervalltrening var nytt for meg. Kan vel bli vell trenet kjøtt? Søtt bilde, men tror jeg ville vært tettere på, så uttrykkene i sauefjesene kommer tydelig frem. Selv om det allerede er en artig gjengopplevelse i bildet.
Bjørn H.
Takk Knut, Adrian Og Ketil for fine kommentarer -

Bjørn ;¤

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu