• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-04 23:44:17
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-100
  • Nikkor 80-200 f 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1434
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_141579} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (44)
Rune T.
Hei Bjørn!
Det som slår meg med bildet er herlige gråtoner og en behagelig dyp svart. Bortsett fra det synes jeg det er nokså ordinært til deg å være. Personene i bildet virker oppstilte og alt virker svært forutbestemt og stilisert.
God helg!!! Kaffe snart!

Mvh
Rune
Knut L.
Sterkt, Bjørn; - meget sterk følelsesmessig appell.

Motivet kan nok illustrere mange fortolkninger. Det som slo meg umiddelbart var et bilde fra en ''gresk tragedie''. Holdning og utrykk har noe melankoli og ''tristesse'' over seg.

På denne bakgrunn passer S/H utmerket, og toner og lys er vakkert.
Komposisjonen med flater og linjer er i seg selv meget bra. Jeg ville nok prøvd en beskjæring på venstre side inntil rygg/skulder.
Fine modeller.

Ha en fin fredagskveld.

mvh
Knut
Bjørn H.
Takk Rune og Knut -

Var litt spent på de første reaksjonene her...

Morsomt å at man oppfatter og tolker forskjellig :)

Om det er resigert eller ikke ( også en interessant debatt forresten:), er det resultatet, opplevelsen, og om bildet treffer som er avgjørende ...

Selvfølgelig, underforstått ... god eller dårlig regi :))

Knut, takk for kappeforslag ... ser at jeg kan kappe inntil, men er usikker på det. Syns på en måte at den lufta som er, gjør at det puster ? men, skal selvfølgleig teste det ut.

Takk for kjappe innspill -

Rune: Ja, klar for kaffe vettu ...

Bjørn :¤



Georg K.
Kind of well working symbiosis between the grey-tones of this image and the various options of emotional content.
The idea with classical Greek tragedy is interesting - while I see more the beauty of the moment, the calm unity of child and woman, covered and protected, seeking the warmth under the same blanket.
The face towards the light, with an expression of absolute enjoyment - and actually in this pose of unbeatable beauty.
It reminds in it's settings to something we probably emphasis as classical - then again, the word classical also contains the ultimate, since always valid moments of peace, joy etc.
In my view this is an other image with a very strong and direct approach - a picture with it's own language.
In addition, as far as I can see also a brilliant produced image, since free of disturbing elements, working very much with elements belonging to the wide range of harmony creating expressions.
Bjørn H.
Takk Georg, for en dyp, reflektert og lang kommentar, det var hyggelig :)

Bjørn :¤
Caroline M. S.
Jeg er enig med Rune både når det gjelder det tekniske og innholdet i bildet. He, he - synes i grunnen det ligner mest på som om du skulle ha sneket deg rundt på filmsettet til den utgamle utvandrerfilmen Liv Ullman spilte i eller noe i den duren. Bildet ser ikke troverdig ut for meg.
Nils B.
Her skal jeg ikke skrive mye Bjørn, men det første ordet som slår meg er vakkert, meget vakkert. Selvfølgelig kan beskjæring diskuteres men jeg synes at du har løst det på en utmerket måte.
mvh Nils
Avsluttet .
Dette var sterkt! På en måte skulle jeg ønske at bildet hadde en tittel eller en historie, men på en annen måte er det jo bare å sette fantasien i sving og tenke hva er det som har skjedd. Rent teknisk syns jeg bildet er meget bra! Ingenting å utsette på det fra min side. Syns du har lagt ut et kjempebilde, dette burde komme under sist anbefalte. Slike bilder trenger vi flere av, ikke at jeg vil starte noen debatt her men syns det er litt for mange perfekte eller ''perfekte'' bilder om dagen. Men dette er et blinksudd!

Jon M:)
Avsluttet .
Oppstillt ja, men jeg ser ikke nødvendigvis noe negativt i seg selv at et bilde er oppstilt. Gråtonespekteret ser jo fint ut og komposisjon + flateinndeling er jo eksemplarisk. Muligens litt hardt lys i deler av ansiktet på hun til høyre, men det kan være skjermen jeg sitter på som gjør det. Enig med Caroline at dette muligens ser litt Liv Ullmannsk ut ja. Litt Ullmann og litt værbitt Norsk kyst-menneske-miljø-aktig stemning. Ser nesten ut som en mor og en datter psom står skibbruddne alene på atlanterhavskysten med den uendelige lange horisonten og havet som bakgrunn...på den ytterset nøgne ø...!
Bjørn H.
Så flott kommentar Line :)

Takk for at du får ''feelingen'' av gamle Ullmann filmer. Forøvrig ingen dårlig sammneligning det :))

Om bildet er troverdig eller ikke... velvel--

Det er ikke mer troverdig en at jeg har tatt dette bildet slik, og vil ha det slik, og du, ---- har absolutt ikke lekt at jeg var på et filmsett inni hodet mitt ... :-)

Om det er troverdig eller ikke, i forhold til hva da ? hva tenker du ??

Men smak og behag, ja det skjønner jeg.

Bjørn :¤

Bjørn H.
Takk for nye og flotte tilbakemeldinger -

Dere kom inn mens jeg skrev ...

Bjørn :¤
Inger-Lise S.
Hei Bjørn! God regi her.Dyktig utført og en god idè. Motivet kan gi rom for fantasien. Skal jeg pirke (oppmuntre man ikke til det? ;) så ville jeg kuttet litt i venstre side, da dette ble noe midtstilt. Gode gråtoner. Modellene er gode til å ta regi.Kort og godt: Bra!!

Inger-Lise
Caroline M. S.
Troverdig i forhold til hva? Jo, nå skal du høre her (*SS*): Situasjonen ser ikke ekte ut. Modellene ser ut som de er plassert der og regissert av deg uten at dette er et motebilde (for eksempel). Det ser ut som du har villet lage et stemningsbilde, men det ser bare kunstig ut for meg. Jeg tror ikke noe på at folk sitter slik i 2005 med pledd og skjerf rundt hodet og stirrer halvt tankefullt og halvt tomt i hver sin retning. Jeg tror egentlig ikke de gjorde det under utvandringen til Amerika heller selv om Liv Ullman & Co gjorde det på TV-film på 1970-tallet. :-)
Caroline M. S.
.... sier Line (som har røykepause fra så prosaiske ting som 8-trinns gardintrapp og stukkaturmaling). God helg! :-)
Kurt S.
Utsnittet er etter min mening helt okei.
Teknisk kan jeg heller ikke finne noe å utsette på bildet.
Som andre har vært inne på: Det ligner på en scene fra en spillefilm. Hvilken vet jeg ikke. Fine uttrykk hos modellene. Her har du vært en god regissør-:)
Historien og innholdet i filmen kan man lage sjøl i sin egen fantasi. Det blir spennende-:)
Flott!!
Mvh Kurt
Jan Frode A.
Troverdig eller ikke, regissert eller ikke. Det første som slo meg da jeg så bildet, var Fergereise.

Ikke soldekket på danskebåten, ei heller ei utvandrerskute. Mere sydlige breddegrader, og to mennesker på en reise ifra noe trygt og kjent, kanskje noe de har mistet, og til et nytt og ukjent sted. Mao. flyktninger, av et eller annet slag.

Vel, dette var nå det jeg så. Og sånn sett kan jeg også støtte beskjæringsforslaget inn fra venstresida. Litt mere luft på høyresida, mot det nye og ukjente, hadde også gjort seg.

Bildet apellerer, og dette var nå min tanke....

mvh -jfa-
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Bjørn.

Et bilde som gjør inntrykk,

oppstillt javel, men som K.L. så treffende sier, det minner meg om et bilde fra en ''gresk tragedie'',
ser det er delte meninger her, tror eg skjønner ''hvor'' du vil med dette bildet, og eg syns du har klart deg bra!:-)

God helg!

Mvh -iav-
monica p.
Hallo Bjørn
Fikk to tanker i hodet med en gang jeg så bildet ditt Liv Ullmann og like etter Morten Krogvold, Tror begge hadde blitt smigret over å bli forbundet med dette bildet.
Det er i alle fall bokmerket.
Mvh Monica:o)
Avsluttet .
Et pent portrett dette Bjørn. Siri kan brukes til så mangt... :-)
Oppstillt?? Selvfølgelig, det er jo et portrett...
Skal jeg pirke, må det bli en liten nedtoning i høylyset, litt kurvejobbing...

T
Bjørn H.
Takk for nye innspill -

Ser at høylyset kan dempes. Burde ha jobbet litt mer der...

Bjørn ;¤

Johan K.
Tenker som en del andre når jeg ser bildet, at det er som trukket ut fra en gammel norsk film. Og det trenger ikke være negativt. :)
Synes bildet er riktig pent og stemningsfult... bra regissert :)

Johan
Anniken S.
Liker det oppstilte og på nippet til overspilling fra aktørene her.
Jeg får straks en assosiasjon til teaterspill og overdramatisering.
Der har du meg og min stil :)
Herlige sh toner med behagelige kontraster. Elsker måten lyset treffer ansiktene på. Er pittelitt usikker på utsnittet, men der snakker vi vel bare om smak og behag.
Frank H.
bra toner og utsnitt. det jeg ser er en mor som kanksje har opplevd noe som har gjort sterkt intrykk på henne og barnet som hun prøver å beskytte.

mvh. Frank Holm
Avsluttet .
Jeg synes dette er meget flott bilde Bjørn.
Det er forskjellige oppfatninger av bildet................ jeg sier meg veldig enig med Anniken.

MvhJRH
Kristoffer L.
Regissert eller ikke er uvesentlig. Så veldig oppstilt tror jeg ikke at det er. Uansett er det jo bare resultatet som teller, og det er bra. Ved første blikk går assosiasjonene mine i retning av italienske filmer fra 60-tallet, eller til min barndoms ettermiddagskaffe-pikniker ved strandkanten eller elvebredden, med ullteppe, matkurv, fager kveldssol og det hele.

Alt dette på grunn av pleddet og skautet (som egentlig kanskje bare er et skjerf?). Skautet er i det hele tatt et undervurdert klesplagg, og en fantastisk rekvisitt for portrettfotografering. Bare se på klassisk motefotografi fra de store mestere på 50- og 60-tallet. En vakker dag håper jeg skautet får sin renessanse. (Nei, jeg har ikke fetish på skaut.)

Det harde lyset (spesielt på jenta) er nevnt. Det kan også tenkes at et kutt i venstre side (eller evt mer med på høyre side) kunne være positivt, da jeg nok opplever en liten ubalanse mht hvordan de to er plassert i bildeflaten.

I det store og det hele beskriver Georg bildet veldig godt ovenfor, så jeg slutter meg til ham her. Mine små innvendinger forstyrrer ikke inntrykket av at dette er et flott og klassisk bilde. ;-)

- Kristoffer
Hans Jacob H.
Jeg får også en veldig film-følelse av dette bildet. En mor og et barn sitter utmattet (gjerne på en båt, som er nevnt over) etter å ha opplevd en lang strabasiøs tur eller gjennomlevd dramatiske ting etc. Mor med slitent ansiktsuttrykk og barnet som søker beskyttelse under hennes teppe.
Et fint og litt klassisk bilde med varme, men kanskje også bitte litt kjedelig, siden det ikke er noe miljø rundt? Er litt i tvil...
Ha en fortsatt fin helg :)

Arne S.
I utganspunktet spiller det ingen rolle om bilder er regissert eller ikke. Men regisserte bilder krever ofte mer av fotografen enn det å være observatør. Det handler om troverdighet, som Caroline er inne på.

Du spiller på svært ømfintlige strenger her - ansiktsuttrykk og følelser. Når jeg ser bilder av mennesker søker jeg alltid under fasaden - bak blikkene. Og hva ser jeg her? Jeg blir forstyrret av tanken om at uttrykkene er laget for fotografen. Grunnen til mistanken kommer av antrekkene og bildets generelle uttrykk.

Misforstå ikke, bildet er bra, og uttrykkene er isolert sett fine. Jeg ville vurdert å beskjære bildet på begge sider - litt inn på hodeplaggene - slik at ansiktsuttrykkene ble framhevet og ”antrekkene” underordnet.
Dag J.
Enig med siste taler her. Jeg syns dette er litt for tilgjort til at det går helt inn. Teknisk flott, men lista ligger jo også høyt for deg, så alt i alt sånn middels karakter fra meg.
Stine J.
Jeg syns ikke dette ser regissert ut (selv om det kanskje er det) og syns at posituren ser troverdig ut.

Etter at solen har forsvunnet bak fjellene har datteren min og jeg av og til sittet sammen slik på et svaberg og holdt varmen. En kosestund i stillhet, hvor ord ikke behøves fordi nærheten mellom mor og datter er der og begge bare kan sitte å nyte roen i sine egne tanker i hverandres selskap.

Det minnet dette bildet meg om.

Syns bildet ble bra jeg, men syns at en kutt fra venstre og høyre hadde gitt en strammere og mer fokusert komp. :-)

mvh Stine
Odd Tore S.
Vekker minner om gammel Liv Ullmann, men med litt mindre tragisk ansiktsuttrykk, og det er jeg glad for. Kos er det ikke slik jeg ser det, det er nok noe som holder dem sammen, men ikke vanlig kosekos.
Vet ikke om jeg kommer helt i resonnns her, det kan være Liv Ullmanns skyld, for hennes tragiske figur kom jeg aldri i resonans med, den forble alltid skuespill.
Ikke særlig rasjonelt denne kommentaren, men når ble kommentering av bilder rasjonell?
Odd Tore
Espen P.
Veldig flott, men jeg savner en ledetråd i bildet.

EA
Bjørn H.
Tusen takk for mange veldig engasjerte, og oppriktige meninger.

Setter stoooor pris på det, skal dere vite !!!

Nattinatt.

Bjørn :¤
Rolf S.
Hei.
Jeg liker bildet og den stemningen det formidler. For meg er det 2 personer sammen i sorg over et eller annet. At de er inntullet i samme pledd forsterker samhørigheten.
Men samtidig blir det noe litt teatralsk over det - noe som nok reduserer troverdigheten en smule.
Mv.h. Rolf
Janne L.
Jeg falt fullstendig for dette bildet. I v1 en ser jeg to stykker som er helt alene i verden.

I v2 undres jeg over hva de tenker. Kuttingen gjorde det slik at vi ikke ser at de er alene lenger. Og bildet får meg til å undre.

Så muligens er v2 det mest spennende bilde.

Dette var en fulltreffer. Jeg får asosiasjoner til mange gode drama filmer. Dette var virkeligt et godt bilde.
Janne
Christer B.
Synes det første utsnittet fungerte best. Fint at det ikke er noe blikkontakt, samtidig blir det fort litt teatralsk og kanskje litt klisjéaktig. Men, et pent portrett alt i alt.
Marcus B.
Väldigt vacker bild! Jag tycker v1 är bäst. Ödsligheten försvinner mycket i v2. Mycket bra!
Mvh
/Marcus
Siri Elisabeth J.
Akk... for et øyeblikk det var....
Vi bare sto der, som så mange ganger før, så på solen som gikk ned og sa ingen ting...

Vi får prøve å se litt mer troverdige ut neste gang;-))

Jodda, ser det kan se arrangert ut, teatralskt og Liv Ullmann aktig ut også.
Okke som, bildet er fint og nært.

Litt utbrendt her og der. Ville beskåret, men ikke kappet i panne, bare litt tettere rundt oss.

Ha fiiiin dag og kveld.

Hilsen Siri;-)
Jan-Eilert P.
Liker det meste Bjørn, men blir ikke helt fortrolig med blikket til ung-jenta. Kanskje lukkede øyne ville gjort susen? Eller kanskje tårer i øyekroken?

Utsnitt: Kanskje en mellomting av de to versjonene.
Bjørn H.
Takk for de siste kommentarer ...

Jan-Eilert ... -- Hadde vært fint med lukkede øyne også, ja ... og helt klart, beskjæringen kunne vært en mellomting ..

V2 ble lagt inn litt på sparket i hyrten og styrten.

Takk :))

Bjørn ;¤
Avsluttet .
Hei Bjørn

Dette bildet appelerer til den ''tungsinnede'' delen av mitt sinn. Jeg synes du vekket noe i meg både om sorg og glede. Sorg ved at selve portrettet gjennspeiler uttrykket i ansiktene og at lys og setting er dyster. Glede ved at de to har hverandre og at dette er svært viktig å vite i erkjentlighet fra dem begge.

Spennede bildet og det er en svær utfordring å ta ifatt for å få det til. Utstittet i v2 er vel og bra, men jeg vil av de to velge v1 da jeg har tro på at det gjenspeiler ditt eget bilde på ha du så under opptak. Bildet blir mer intenst i v2, men jeg synes rett og slett av v1 ble mer en godt nok og har også en intenshet i seg. Synes det er fint med litt luft rundt de portretterte kvinnene.

Her rører du absolutt ved følelser !

Svenn
LiNe Kamilla A.
Dette var et utrolig bra bilde!
Fikk frysninger!
Bjørn H.
Hei Line Kamilla ...

Tusen takk for en flott kommentar ...

Det varmet at du fikk frysninger :) :)

Bjørn
mariah m.
Vakkert Bjørn. Bildet er sterkt og uttrykkene sarte. Det er noe drømmende over dette og assosiasjonene flyter fritt. SOm vanlig et godt bilde fra deg . Om jeg skulle velge en versjon måtte det bli v2, men egentlig synes jeg personlig begge to er gode.
En fryd for øyet og bare vakkert.:)
Tore U.
Heisann,

Et solid stykke prtrett med fine gråtoner og passende skygger. Synes V1 er best, men ville beskjært det litt strammere oppe og til venstre uten å kutte helt inn til motivet. Synes V2 blir for tett.

mvh
Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu