Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger2269
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144147} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (46)
Alexander W.
Anderledes macro. ville kanskje gjort seg med litt mer hue/saturations økning.?
Synes det ble litt tamt. grått.

mvh Alexander Wabakken
Hans Jacob H.
Dette var lekkert Bjørn, et av dine beste på lang tid!
Den lyse pastellfargede blomsten/knoppen er jo et flott motiv i seg selv, men så kommer den lille sorte mauren klatrende opp og plasserer seg perfekt under!
Den lille utveksten på knoppen oppe i høyre hjørnet var jo prikken over i-en!
Et makrobilde i særklasse!!
Vibeke P.
Dette var jo bare helt lekkert - sorry, ikke noe mer konstruktivt fra min side denne gang.

Vibeke : )
Avsluttet .
Et macrobilde som skiller seg ut fra mengden!

Bruk av pastellfarger i en ellers fin - fin koposisjon ble veldig bra. Maueren på vei opp stilken bryter veldig med resten av pastellfargene i bildet, men det fungerer utmerket i mine øyne.

MvhJRH
Bjørn H.
Takk for kjappe, hyggelige kommentarer -

Vedrørende mer fargemetning og hue saturation har jeg kommet fram til at det gjør seg best med duse pastell toner i dette bildet.

Selvfølgelig smak og behag, men jeg føler sterkere fargebruk vil ta bort mye av roen. Artig å høre hva dere mener !!!

Bjørn ;¤

Kurt S.
Uten tvil et kreativt og ''anderledes'' macrobilde-:)
Absolutt severdig og jeg likte dette. Mauren ble den berømte prikken over ièn.
Mvh Kurt
Knut L.
Hei Bjørn

Jeg fikk det heldigvis med meg -- og slutter meg helt til Kurt sine kommentarer.

Et sort/hvitt-bilde i pastellfarger fra et annet univers - dette har jeg feeling for. Meget elegant.

Jeg ønsker deg en riktig god sommer. Ha det så lenge.

mvh
Knut
- som står på hodet i kofferten og reiser i morgen tidlig.
Rolf S.
Hei.

Njaa... oppi alle hurrarop tror jeg kanskje at jeg må være litt avviker.

Det er veldig mye bra i bildet. Farvene er utsøkt. Komposisjonen kan vel heller ikke være særlig bedre. Mauren er veldressert og har plasert seg riktig. Og den er skarp.

Men jeg tror jeg ville hatt blomsten noe skarpere. Jeg synes spesielt det grønne feltet på blomsten blir litt for uskarpt.

I hvert fall synes jeg det akkurat nå.

M.v.h. Rolf
Steinulf L.
Lekkert, men enig med AW om mer fargemetning her.
Arne S.
Dette faller i smak hos meg, Bjørn. Nettopp på grunn av de desaturerte fargene og den grå bakgrunnen. Svært elegant og passe annerledes!
Stine J.
Lekker og annerledes macro dette, Bjørn. Pastellfargene på blomsten gjorde seg etter min mening. Den lille mauren ble ''krydderet'' her. Kreativt, rett og slett. :-)

mvh Stine
Jan Frode A.
Jeg må vel innrømme at jeg stussa litt da jeg så disse lyse fargetonene, men så kikka jeg igjen: og jammen kler de bildet godt.

Den lille hellinga mot høyre, løfter komposisjonen, og gir mauren 'tyngde'. Og mauren er jo en flott kontrast mot alt det lyse.

Elegant yes.

mvh Jan Frode
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Bjørn

Dette syns eg ble et severdig, flott og elegant bilde.

Prikken over i`en ble jo mauren da som du har fått en bra skarphet på,
fine duse former og farger.

Mvh -iav-
Inger-Lise S.
Hei Bjørn! Rålekkert bilde! Og for en kontrast,da.....Den mørke, ekle mauren sammen med den diffuse planten med pastellfarger. Et fint motiv, en god og kreativ idè.
Jeg tenkte et øyeblikk at du burde hatt litt mer farge på bakgrunnen, for å unngå blasst bilde, men ved nærmere ettertanke/syn, syns jeg det ville ødelegge harmonien i bildet.
Så jeg liker det akkurat slik det er!

Inger-Lise:)
Avsluttet .
Råtøff fargebruk!

Veldig bra Macro, som klart skiller seg ut i mengden. Orginalt.

Stian Håpnes
Inger Hilde F.
Originalt og annerledes. Komposisjonen sitter som et skudd!
Mauren og det to stilkene som strekker seg diagonalt til i hver sin retning gjør mye av bildet her. Liker fargebruken!
Veldig bra!

mvh Inger Hilde
Avsluttet .
Veldig fint. Plasseringen av mauren virker helt riktig. Hva slags plante er dette? Virker nesten litt alien..

Inge
Odd Tore S.
Veldig diffust og pastellaktig, så mye at jeg tror jeg vil utrope mauren til redningsmann. Og det var kanskje slik du tenkte også?
Odd Tore
Dag J.
Litt snodig og annerledes dette. Smakfullt.
Eirik H.
Eg henger meg på Rolf her. Likevel er det eitt eller anna med biletet som tiltrekker meg. Det er vanskeleg å sette ord på, men det er definitivt eit pluss med dei dempa fargane. Det gir meir merksemd til mauren og forma på blomen.
Avsluttet .
Synes i grunnen det er selve blomsterknoppen eller hva en skal kalle greia for noe som fanger mest interesse her. Tradisjonelt lekkert og pent dette, utvilsomt. En annen alternativ komposisjon - eller radbrekking om du vil, (som selvsagt ville skapt et helt annet bilde) kunne vært om du la mer vekt på øverste del av knoppen og den lille stilken som stikker ut oppe til venstre. Et mulig utsnitt kunne eventuelt da være en kraftig kutt på høyre side og et kutt rett over stilken som mauren sitter på. Men skal jeg forholde meg til bildet slik du presenterer det her, er det helt ålreit - men kanskje ikke helt min smak. Men det har ikke noe med bildet å gjøre; det er bare min smak. Bildet er bra det.
Bjørn H.
Takk igjen for mange fine kommentarer -

Inge: Blomsten heter Pioner -

Tommy : takk for engasjerte tanker vedr. beskjæring. Jeg føler selv at kompet er akkurat slik jeg vil ha det, iallefall i dette bildet. Vet ikke om (radbrekkingen.. hehe.. denne gangen ville tjent motivet. Maueren er tross alt et vesentlig element for opplevelsen, (i mine øyne da )...

Bjørn ;¤

Cristina B.
Her kom bildet ja, fordi jeg har nå sett det i din portfolio tidligere.
Bildet gjorde sterkt inntrykk, fordi blomsten er spesiell, og selv om den opptar mye plass i bildet, så er allikevel mauren som gjør bildet til noe helt spesielt. Understreker at blomst og maur harmonerer perfekt sammen. Ja, de lyse fargene også. Jeg vil ikke ha hverken mer farger eller noe kutting.
Det tekniske er jeg imponert over, dvs at mauren er så skarp og resten så herlig sart i farger og at blomsten er så soft.
Blomsten gir meg assosiasjoner til solen, og hva er mer viktig for naturen enn nettopp den!
Dette bildet er jeg blitt meget glad i, og jeg setter dette bildet som ett mål i min videre utvikling. Regner med det er ok.
mvh Cristina
Bjørn H.
Tusen tusen takk Christina -

Du verden for noen flotte ord...

Hvis dette kan være et mål i din, videre utvikling blir jeg smigret :)

Bjørn ;¤
Caroline M. S.
Jeg er stadig like ambivalent til dette bildet. Jeg både liker og misliker det. Bildet er på en måte forstyrrende fordi det ser så kunstig ut med en blomst som ligner mest på et kålhode med rare farger og en bakgrunn som nesten ser ut som den egentlig hører til på et svart-hvitt bilde. Men det er kunstig og forstyrrende på en bra måte fordi jeg synes det ser sykt og litt (bare litt siden fargene er så dempede) giftig ut. Og det ser uvanlig og overraskende ut. Med den fine formen på blomsten og mauren så fint plassert ville jeg liksom forventet noe som så pent, vakkert, delikat, spiselig, friskt, søtt.... ut. Et bilde som jeg sikkert vil like litt bedre for hver gang jeg ser det, men likevel alltid få en litt ubehagelig følelse av å se på. Det virker sikkert ikke slik, men dette var altså ment som et kompliment. :-)
Johan K.
Synes dette var ganske så pent, og elegant.
Liker godt de avdempede fargene, og tror som du selv sier at mer fargemetning vil fjerne litt av roen i bildet.
Fint med litt avstand til mauren. Har selv forsøkt meg en del på det samme i det siste, i stedet for å gå så voldsomt nære. Men har ikke redigeringsprogram etc hvor jeg befinner meg for øyeblikket (ferie), så jeg har ikke fått sett så nøye på dem enda :)

Men uansett, lekkert bilde :)

Johan
Siri Elisabeth J.
Dette er kjempemessig Bjørn.

Så stilig komponert, så fine sarte farger.

Flott, kort og godt.

Hilsen Siri.
Kjartan T.
Jeg synes det lukter litt halvferdig prosjekt her. Kanskje er det bakgrunnen som blir for grå (og falsk) eller kanskje er det uskarpheten på blomsten som RS skriver om. Trolig en kombinasjon. Er ikke villig til å vifte helt vilt med flaggene, og rope hurra, som mange andre gjør.

Noe dårlig bilde er det selvfølgelig ikke, men det mangler litt før det når opp mot dine beste, men det er nå bare min lille mening da...
Marit E.
Hei Bjørn!

Elegant, sommerlig og annerledes macro.

Fint!

Marit
Avsluttet .
Joda, skjønner at mauren er viktig - den er jo i høyeste grad et blikkfang slik bildet presenteres her. Jeg var bare i litt alternativt grublehumør da jeg kommenterte lengre opp, og jeg skjønner jo at det var slik du ville ha det. Og når du vil det, da bør det være slik. Blir litt sånn å kommentere såpass teknisk perfekte bilder som dette, da må en tenke mere utsnitt og følelser når en kommenterer...hehe!
Avsluttet .
Dette var stilig syns jeg. Annerledes macro bilde, kjempetøft.

Jon M:=)
Ketil K.
Sorry, for lite kropp og for mye hode på denne, mauren er fin, fargene er fine, men kompen?????
Avsluttet .
Bildet gjennspeiler uskydighet og sarthet, ved bevisst bruk av farger og proporsjoner relativt mellom maur og blomst. Kontrastene mellom de samme er også med på å understreke.

Har måttet se bildet over litt tid for å få satt det i den rette sammenhengen for meg selv.

Meget bra levert !

Svenn
Bjørn H.
Takk for nye kommentarer -

Skjønner jo at dette på mange måter er et sært bilde som kan gå begge veier hva gjelder smak og behag -


Caroline og Kjartan : Ser dere ikke blir fortrolig med bakgrunnen ... men den er altså ikke falsk. Bakgrunnen er en hvit murfasade og noen gråaktige planker. Komposisjonen er bevisst tatt slik for å gi en motkontrast i farger, til hovedmotivet. Men der er smaken tydelig forskjellig !!!

Og Caroline : håper du ikke har fått altfor mye ubehag av å se på ''kålhodet'' da :) -

Rolf og Kjartan : Ser dere kicker på skarpheten på blomsten.
Kanksje større deler av blomsten burde hatt mer skarphet, ja .... (er i tvil), men har ingen problemer med å forstå ;) Bare så inni hampen vanskelig å jobbe med mindre blender, d.v.s. lengre lukker, og en lettere uskarp mauer. For den var ikke i ro. Problemet er kort og godt at blomsten er sååå stor, og maueren såååå liten. Men for å få maueren relativ stor er jeg avhegi av macro og dermed oppstår denne lille tekniske konflikten.

Men det tekninske og opptaksvilkårene er ofte irrelevant, det er øyet og følelsene som til slutt bestemmer om det treffer.

Tommy: Fortsett med grubleriene du... mange vettuge og konstruktive forslag har kommet fra ditt hode.

Ketil : Flott med ærlighet og at du sier det du mener. Leste kommentaren din under Carstens bilde og støtter opp.

Når det gjelder kompen, syns jeg nesten den var det sterkeste ved hele bildet. Blomsterhodet med disse stilkene på hver side som danner en fin diagonal og fyller ruta. Og da med denne maueren på tuppen, syns jeg det var toppen toppen ....men ''snufs'' snufs'' ikke du ;( hehe ................

Men du savner altså mer av blomsten ??

Bjørn ;¤









Stig B.
Hei Bjørn, long time no see :-)

Nå ser jeg alternativ bruk for de peon(?)er som jeg har i innkjørselen, bortsett fra å kjøre på dem så kan jeg forevige dem.

Fargeutvalget du har her er nesten litt eterisk, uvirkelig, samtidig som mauren både er veldig skarp og fin og avvikende i fargen. Mauren ødela imidlertid litt for meg når det gjelder diagonalkompen, den stjal for mye øye til det.

Flott og litt annerledes.

Mvh Stig
Ketil K.
Synes intensjonen din med bildet er god. Enig i at de viftende begerbladstilkene på skakke er styrken i bildet. Min reaksjon var av den spontane typen og gikk mest på det store gule feltet i midten, og at blomsterknoppen blir så dominerende (selv med avdempede farger) i forhold til de ''viktige'' tingene ellers i bildet. Hadde det vært noe i bakgrunnen som dempet dette, eller en gjentagelse i formen hadde jeg kanskje syntes det ble mindre bastant. Men originalt og usedvanlig er dette.
Jan W.
Mye bra her Bjoern, mauren er det som trekker blikket til seg og lofter bildet.

Selv om mye er bra med blomsten og jeg ser ideen din, saa naar den ikke helt opp til nivaaet av dine bedre bilder etter min mening. Uansett dyktig utfoert.

Jan
Ivar K.
Hallo.
Blomsten har fine toner. Mauren er stilig.

Men, jeg liker ikke helt bakgrunnen. Jeg syns den blir for kjedelig og dominerende.

// Ivar
Ioannis L.
Hei Bjørn!
Et meget delikat bilde !
Likte de behagelige lyse fargene meget godt!
Ha en riktig god sommer! ;D
Odd Eirik S.
En fin kombinasjon av blomst innsekt. Du får frem detaljene på mauren uten å gjøre det til en artsavbildning. Nydelige pastell fargetoner. Etter min smak så var dette meget delikat.

mvh
OddES
Kristoffer L.
Bildet er kanskje litt for lyst etter min smak, men samtidig unektelig delikat på grunn av de lyse pastellfargene. Komposisjon og innhold er meget bra, men selv om mauren fungerer ypperlig som blikkfang, savner jeg litt mer definisjon og tegning i blomsten og stilken...

- Kristoffer
Avsluttet .
Hei Bjørn!

Dette er et utrolig lekkert bilde, men det skal mauren ha æren for. Tror ikke jeg ville ha likt bildet så godt hadde det ikke vært for den. Resten av billdet er litt tamt syns jeg.

Du er utrolig dyktig!
kine n.
kult bilde. jeg ser veldig for meg maueren som kravler i sin egen lille verden, dens mål om å nå toppen . jeg hører liksom sånne små lyder i hodet, lyder som man bare hører når det er veldig stille ;) jeg er veldig enig med deg at komposisjonen er noe av det bedre med dette bilde!
Tarjei Ekenes K.
flott kontrast mellom stort/lite

fett

:-D ! tarjei !
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var meget, meget flott! Utrolig er også passende å si.
Jeg liker kontrastene her. Svart maur-lys blomst, liten maur-stor blomst..
Godt komponert er det også og skarpheten ligger som den bør. Jeg synes at bakgrunnen er såpass nøytral at den harmonerer fint.

Et bilde som får igang tankene.. Og det er bra.

hilsen ingebjørg
Hans Olav S.
Hei Bjørnen

Spennende motiv, ser nesten neon-aktig ut.

Joa, ved nærmere ettertanke, så liker jeg pastellfargene. Men jeg får ikke helt den grå bakgrunnen til å stemme. Men det er anderledes enn de fleste macro bilder :)

Var det gråvær under opptaket, eller er det tatt i studio mon tro. Synes at en pastell blåfarge hadde gjort seg bedre til bakgrunn.

Ellers bra komposisjon c'',)

MVH
HOS

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu