Solflom
En maidag gryr over Breheimen. Her flommer solen gyllent over Heimstebrean,
mens slagskyggen av Hestbrepigg Ø-2/2132 langsomt krymper vekk over snøflatene.
Og langt mot øst toner Lomseggi vekk inni landrøyken...
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Olympus Zuiko Digital 7-14/4.0
  • Brennvidde7 (14)mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetFrihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger583
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_190522} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Fred S.

Svært vakkert fjellmotiv . Mulig det hadde vært enda bedre uten det delvis utbrente skyområdet, mulig det tilfører noe ''ekstra''; klarer ikke helt å bestemme meg ang. det.

vh fred
Tom A. T.

Pent lanskapbilde. At man får sola litt øynene syntes jeg bidrar positivt, og gjør at stemningen formidles på en måte som føles ekte.
Et severdig bilde etter min mening.
mvh Tom T
Ole E.

Utrolig flott landskapsbilde. Bra valg av sol bak sky. Dette likte jeg svært godt.
Ann T.

Amazingly beautiful. What a fantastic landscape. I like the way the overbright sun is throwing light from behind the clouds. The colours are just lovely.
Regards, Ann
Odd Tore S.

Det var vel berre lækkert.
Revnen i snøen ser skummel ut?
Odd Tore
Frank K.

Pent dette! Ved siden av det som allerede er nevnt, så er det noe med strukturen i snøen nærmest som fenger. Ser ut som den er strukket ut (vidvinkeleffekten) ned mot hjørnet på høyre side. Ikke rart at den er sprukket da :-) Denne (sprekken) synes jeg du skal la gå som diagonal ved å kutte litt av den mer uinteressante venstredelen av bildet, slik at det blir nært et kvadratisk utsnitt. Synes dette ble rimelig bra her hos meg.
Ann F.

Jeg synes ikke du skal beskjære noe.
Feltet til høyre for revne, revnen selv, og retningen på det solbelyste rosa området i sneen og de lange skyggene bak det utfyller hverandre bra, ved beskjæring blir balansen borte.
På tvers av denne linjeføringen, har du også en diagonal i motsatt retning, som dannes av de bakre fjellene.

Meget bra.

Hvilket av to bakre fjellene er Lomseggji, det i åpningen t.v., eller det som man ser den runde toppen av langt bak, midt i bildet? Jeg er bare vant til å se den slik den fortoner seg når man kjører mot Lom fra Vårdalen.

mvh Ann
Erik A.

Takker for positiv omtale! :-)

FS: Sola er ikke helt dekket av skyene her, så utbrenthet/overstråling er uunngåelig, men jeg synes at dette bare forsterker påvisningen av sola som ''livgivende'' lyskilde i bildet og det frosne landskapet.

FK: Ville ikke beskjære her, da jeg ikke finner venstre bildedel uinteressant. For det første synes jeg den rosafargede vatrede breflata er vakker, og for det andre gir breflaten i venstre bildedel rom for å ''ta imot'' sollyset som stråler inn fra høyre.

AF: Lomseggi er egentlig et fellesbegrep på hele fjellryggen østover fra Hestbrepiggene retning Lom, og ryggen består av 3 fjell over 2000 m. Navnet Lomseggi blir ofte feilaktig brukt på den siste og østligste 2000-metringen på denne ryggen, nemlig Storivelen/2068.

Her ser du altså nærmest Hestbrepigg Ø-2/2132 rett under sola. Går du ned til venstre langs himmelranda på denne, så aner du helt inntil Ø-2 og aller bakerst en meget svak kontur av Storivelen/2068. Litt videre til venstre, og ørlite tydeligere, anes konturen av Molulhøe/2044, som såvidt synes over toppen på Hesthøi/2021, som da er den vestligste av toppene langs Lomseggi, og da nærmest av de tre i dette bildet.
Håper dette var avklarende..?
Ann F.

Jeg skal grave frem et kart over Jotunheimen og tilliggende herligheter.

Skam å si det, men til tross for at hele min fars slekt er fra Lom er jeg lite kjent i Jotunheimen, og har kjent navnet Lomseggji bare brukt om den toppen som reiser seg bak Lom sentrum, sett inn mot Lom fra fra retning Vågå/Vårdalen.

(Til mitt forsvar - jeg er vokst opp med Rondane som fjellområde, besøkene i Lom begrenset seg til å løpe rundt i min farfars kombinerte butikk/kafe, og etterhvert i oppvekst og ungdom, stunder sammen med familien, ikke til vandring i Jotunheimen.)
:-)

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu