Lappspurv hann
Lappspurven er en av høgfjellets karaktèrarter, hannen- som er vist her- er den mest fargerike, og den liker å sitte på en av de høyeste steinene innenfor teritoriet sitt og synge sin vakre strofe.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 120-300mm f2,8
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetISO 250, 1,4x tc
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger482
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_199894} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Eyvind R.
Et enkelt og fint lappspurvportrett. Bra plassert fokusplan og dus jevn bakgrunn som fremhever fuglen. Det er litt lite ''smell'' i fargene og jeg skulle gjerne sett hele stjerten (pirk..)

Mvh Eyvind
Ivar B.
Bra dette. Teknisk synes jeg det er bra, som det oftest er fra din hånd. Rolig fin bakgrunn som fremhever fuglen. Veldig bra at bakgrunnen går over i blått i øvre venstre hjørne, noe som skaper litt mer liv i bildet. Mvh Ivar
Jan-Eilert P.
Veldig artig med en art som jeg ikke har sett så mange bilder av.

OK artsportrett. Mangler litt på detaljeringa syns jeg- ellers fin bakgrunn og miljø som passer til fuglen.

Jan-Eilert
ingebjørg fyrileiv g.
Denne fuglen har heller ikke jeg sett noe av. Artig kar med fin fjærdrakt og fin sveis. Bildet fremstår med høy kvalitet og det er vanskelig å finne noe å sette fingeren på. Skal det være noe, blir det at jeg savner føttene og, som Eiyvind sier, hele stjerten. Svært fine farger.

vh ingebjørg
Kjartan T.
Godt nærbilde av lappspurven dette. Den uskarpe delen av steinen i nedkant av bildet forstyrrer litt, men det er lite å gjøre med den. Fargene ser svært naturlige ut slik du har presentert dem her. Greit lys for et portrettbilde av en fugl. Fint dette.

(Ingebjørg, du får kjøre forbi Røyrvik - og så veien som går til Stekenjokk på svensk side av grensa. Der kan du se lappspurv ut bilvinduet.)
Stig B.
Fint portrettlys og bra og rolig bakgrunn som egner seg til artsportrett. Fine farger og detaljer. Kunne kanskje tenkt meg litt beskjæring i bunn, på grunn av uskarphetsområdet.

Er dette i nærheten av deg, er det noe jeg kan påtreffe hos deg senere i sommer?

Mvh Stig
Kjell Sigurd S.
Bra artsportrett dette. Bra skarphet og et ryddig miljø, kanskje i overkant ryddig :-) Stjerten er nevnt, litt slapt lys, noe mangler i detaljer i fjærdrakten like så. Men det blir detaljer og forringer ikke bildet i særlig grad. Liker bildet.

Kjell S
Svein B.
Heisann folkens, og takk for kommentarer. Jeg tror fargene er noenlunde riktige her- den er ikke så knall i fargene som en ofte kan få inntrykk av. I mer direkte lys ser fargene selvfølgelig langt mer mettede ut da.

Stig B- denne er fotografert på Valdresflya, du skal ha mer enn flaks for å møte på denne i fjellet ved setra, den liker seg nok best innover de vide flyene litt høyere til fjells. Jeg har møtt på den innover i området, men kun noen få ganger. Lavskrika er i allefall på plass, så det motivet er i rute.

Mvh
Svein B

Jonas L.
Lekkert artsbilde av en flott fugl. Fikk selv festet denne til brikka for første gang nå nylig.
Jeg finner den uskarpe steinen litt forstyrrende for helhetsintrykket, ellers har jeg ikke noe å utsette på dette.

Jonas
Ketil K.
Til forveksling ikke så forskjellig fra mitt bilde nr. 121504, der det var nødvendig med litt løft i mellomtonene. Fargegjengivelsen er nok riktigere på ditt bilde, jeg har dratt på litt i fargespakene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu