Dobbelbekkasin
Dobbelbekkasin i spillets mest ekstatiske øyeblikk, halen spres ut som en hvit vifte, mens fuglen skyter bryst, slår med vingene og avslutter med et lite hopp. Alt dette mens en av fugleverdenens mest merksnodige lyder triller ut av den ivrige småtassen.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-23 22:21:59
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/45s
  • Nei
  • AnnetISO 800
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger637
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_224586} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Ole Martin D.
Hallo Svein.
Dette kunne blitt steintøft men hodet skulle ha vært med. Du har vel flere?
Ivar B.
Ja dette er som forrige taler sier svært nær. Jeg også savner å se hodet, selv om noe skimtes gjennom. Men bildet er likevel et spennende og beskrivende bilde. Du har virkelig fått fram brusingen i fjærene og spillet. Skulle gjerne likt å sett disse i aksjon. Mvh Ivar.
Svein B.
Hei, og takk for kommentarer.

Jeg har jo noen flere bilder av disse artige krabatene, har lagt til en ver #2 som viser samme adferd som i ver #1, men ikke så tett på, men her med hode og mer i profil. Hvilken som er ''best'' vet jeg egentlig ikke selv.

Mvh
Svein B
Robin J.
Jeg synes V2 ble best der hodet vises godt. Teknisk meget bra som vanlig fra deg. Sammen med beskrivelsen ble dette et spennende og formidlende bilde. Mvh RJ
Magnar L.
Artig av dobbeltbekkasin. Tror jeg går for versjon#2. Litt støy på min skjerm, men dette er lysskye fugler som spiller på natta når det er lite lys. Hadde selv ei fin natt på dobbeltbekkasinleik sist vår. Uforglemmelig opplevelse.
mvh Magnar
ingebjørg fyrileiv g.
Veldig morsomt bilde! At man ikke ser hodet i v#1 gjør ikke nye for min del da føttene er så fine og skarpe. V#2 er selvfølgelig heller ikke noe å klage på, men at posituren kommer bedre frem der, er nok et pluss. Bildet er kanskje litt smågrumsete, men det er forståelig. Jeg vet ikke hvilke jeg liker best.. Det må komme litt an på formen :)

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.
Flott skumringsbilde av en spesiell situasjon. Begge versjonene har kvaliteter, men liker nok den mer tradisjonelle V2 best. Støyen er naturlig med lysforholdene her og hører med. Komposisjonen er helt topp og med et lavt kamerastandpunkt i tillegg. Fint dette.

Kjell S
Robin J.
Dette syntes jeg var veldig pent Svein. V2 ble best syntes jeg.. Får sett litt mer av fuglen.
Svein B.
Hei, og tusen takk for nye kommentarer.

ML: Dobbelbekkasinleiken er en artig opplevelse, og litt spesiell i forhold til de andre leikene som er bedre kjent blant folk flest- skogsfuglleikene.

Ellers har jeg ikke gjort noen spesiell innsats for å dempe støy i ver #2, så der har jeg nok mer å hente mht akkurat det.

Mvh
Svein B
Stig B.
#2 er jo den mest klassiske posituren for en slik situasjon, men #1 gir jo veldig god formidling av fart og bevegelse. Likte begge.

Mvh Stig
Odd E. k.
Hei Svein!

Et artig bilde av dobbeltbekkasine, der den skjelvende og dirrende fremgringer disse flotte lydene i all sin energi. Fuglen innehar en flott positur der den viser seg frem med sin beste og høyeste låt overfor rivaler og hunner. Det at hodet ikke kommer frem, gir bildet et intrykk om intensitet på spilleplassen, der det å vise frem sin flotte fjærdrakt også er en del av kurtisen. Flotte fine farger sammen med skarpheten. Bakgrunnen fremhever fint den kamuflerte fjærdrakten på en bra måte. Komposisjon og utsnitt er bra her. Flott levert Svein. Versjonene har ingen betydning, bra begge to!

mvh

Odd E.
Ronnie S.
Opplever dette flotte bildet som film. Kan nesten høre lydene og stemningene, som jeg dessverre ikke har hørt i virkeligheten. :-) Alt i alt overdøves det hele av ''eventuelle'' tekniske mangler.
Aleksander M.
Jeg likte best V2.
Stilig effekt med vingene og stjerten.

Mvh Aleksander
Ketil K.
Har vært en hel del på dbleik i år. Med dagens utstyr blir det tross alt andre boller - selv om det er bare 5 år siden disse bildene ble tatt.
Svein B.
Teknologien går fremover- og det er vel spesielt i situasjoner sm disse at fortrinnene merkes mest. Bare å oppgradere seg og gå i gang på nytt ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu