• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-12 20:40:56
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger943
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250506} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Cornelia T.
Flott bilde, Bjørn, fine farger og god komposisjon og skarphet på sommerfuglen. Veldig bra.

mvh, Lia
Ivar B.
Hei Bjørn!

Veldig flott dette. Liker det buede kronbladet som sommerfuglen sitter på som gir en ren og fin komposisjon. Herlige farger og teknikk helt på topp. Det jeg ikke er like begeistret for, er den helt svarte bakgrunnen som gjør bildet litt sterilt og kanskje litt kaldere enn jeg skulle ønske. Men bevares et flott bilde. Mvh Ivar.
Anne Ø.
Stilig komp. med sommerfuglen på toppen
her. God skarphet og synes du har et fint lys her.
Her synes jeg det gjorde seg med den svarte bakgrunnen.

Anne:)
Chr. G.
Stilrent, i befriende uvante farger. Får dog et inntrykk av noe hardt lys/blitz, spesielt framtredende på bladet i forgrunnen.
Odd Tore S.
Uvanlig, men sterkt av sommerfugl mot mørk bakgrunn. Meget elegant bladføring som sommerfuglen sitter på. Så jeg liker toppen av bildet.
Bladene i bunnen synes jeg at tar for mye oppmerksomhet fra selve motivet fordi de er såpass fargesterke og fremtredende. Akkurat her kunne jeg klart meg med mindre og/eller mer dempet miljø. Jeg vil ikke komme noe konkret forslag, jeg må jobbe direkte med slikt for å se om jeg er på feil villspor eller ikke, og bildet er ditt.
Odd Tore
Rolf S.
Hei.

Det blir en stor uskarp flate nederst, men du kan ikke kutte noe av den. Dessuten har den fine farger.
Og bladet som leder opp til sommerfuglen er jo ''framifrå''.
Og sommerfuglen har jo den fargen den må ha og den skarpheten den må ha.
Da burde jo alt være såre vel, men det tar ikke helt av likevel.
Kanskje skyldes det den sorte bakgrunnen som - slik Ivar også er inne på - gjør bildet litt sterilt og ''teknisk''
Jeg savner litt av den fine poesien jeg opplever i mange av dine bilder.

Men nå har jeg lagt lista høyt.

Mvh Rolf
Steinulf L.
Den uskarpe nedre delen er grei. Den sorte bakgrunnen gjør bildet litt kaldt og klinisk. Eller litt slik vi amatører gjør i ps for å vise hvor flinke vi er. Det er et nydelig lys på sommerfuglen, så den fortjener en ren bakgrunn. Den nedre delen av bildet bidrar til å understreke at dette ikke er noe vanlig artsfoto.

Vakkert, men litt blandede følelser her...
Per Harald O.
Et gjennomtenkt rent, dekorativt og velkomponert bilde.
Kan kansje mørknes litt i underkant slik at hovedmotivet får mindre konkurranse .

Hva heter skapningen?
Bjørn H.
Takk for kommenterer.

Skjønner det kan være delte meninger om blitzbruk og svarte bakgrunner på slike motiver. Ser at mykheten og kanskje ''poesien'' forsvinner litt, men denne gangen ville jeg ha et realt ''m a c h o,''sommerfuglbilde .. hehe ... Artig å høre om meningene deres.

Per Harald og Odd Tore
Tja... jo ... hmm .. kanskje dempet forgrunnen noe muligens.. Skal sooove på det :)

Steinulf : Den svarte bakgrunner er ikke laget i PS :)

Takk, Cornelia, Ivar, Anne, Chr, og Rolf for fine tanker inn mot natten.

Dessverre kan jeg lite om disse vakre skapningene og har dermed ikke navnet. Har snakket med noen som kjenner litt bedre til det en meg, men navnløst er det fortsatt ????

Bjørn.
Jan Frode A.
Jeg liker det jeg ser. Syntes bildet med spreke linjer og farger i forgrunnen, er helt flott. Jeg har heller ingen problemer med den svarte bakgrunnen. Kanskje allikevel en litt mere avrundet form på den spisse gyldne helt mot venstrekanten, ville bidra til et mykere inntrykk, og bedre linjeføring i forgrunnen.
Hovdmotivet er elegant. Den slangeaktige linja fra blad eller stilk som bukter seg opp- seg innover fra venstresiden, er topp. Insektet flott plassert på denne, og i bildeflata. Nydelig bilde.

mvh Jan Frode
Stig S.
Helt greit macro, men må innrømme at jeg hører til dem som ikke tar helt av.... Macho eller ei: det blir litt for hardt, for store kontraster. Og så hører jeg til dem som ikke liker hard blits til macro; synes bladet får for mye lys / oppmerksomhet ifht karen på toppen. Feltet nederst er helt ok, og bølgeformen går fint igjen i såvel bakgrunn som forgrunn. Ellers er det tekniske prima som alltid.

M.a.o. et ''tja'' herfra denne gangen, Bjørn.

--stig--
Geir Hareide A.
Nydelig, Bjørn!

...men så liker jeg ofte godt med farger, rene linjer og kontraster. Det eneste jeg, i likhet med et par andre, kunne tenkt meg annerledes, er at det blir for mye blitzeffekt for meg med den lyse stripen i bladet og slagskyggen bak. Mindre blitzlys og mer naturlig lys hadde fungert bedre for meg. Men linjeføringen i bildet kan få meg til å tilgi mye!
Odd Tore S.
Bilder som jeg har problemer med må sjekkes på mer enn én skjerm.
Nå er jeg inne på en som har mindre kraft i mellomtonene, og da roer bunnen seg ned.
Det jeg da ser, er den skarpe kanten av et blad mot venstre hjørne. Den blir for skarp og hard i det buete eller uskarpe ellers. Dette var underordnet på den andre skjermen, og jeg la faktisk ikke merke til det oppe i alle fargene.
Det er neimen ikke lett å vite hva som kommenteres her så lenge vi er avhengige av egne mer og mindre kalibrerte skjermer, som forandrer seg med tiden, og gir et inntrykk som er avhengig av omgivelsene også.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Hei Bjørn! Et lekkert bilde! Teknisk godt. Jeg tror de fleste ville kuttet noe nede, og dermed gjort det mer vanlig. Den fella har ikke du gått i. Men du har din dyktighet og det gir bildene dine noe ekstra. Flott:)

God helg
fra
Inger-Lise
Siri Elisabeth J.
Hei Bjørn.

Jeg har sett dette bildet ditt mange ganger før.
Jeg har digga det!!

Da er det lærerikt å lese andres kommentarer på dette bildet.

Jeg har sett på det med så nye øyne jeg kan greie å hoste opp.
Tatt på meg de mest kritiske brillene har jeg også.

Bør det kuttes nede.... Da forsvinner formen på bladet som kammeraten står på. Så synes jeg det er vakkert nede i bladene der også.

Jeg liker ofte knall farger, blitz kan få frem disse, som her. Så fargene er fine i mine øyne. De gule vingene er kanskje litt i hardeste eller guleste laget.

Mørket bak gjør bildet nesten studio aktig, kult synes jeg.

Så jeg tror jeg fortsetter med å digge det jeg!

Hilsen Siri ;-)

Avsluttet .
Hei Bjørn:
Når jeg ser bildene dine skjønner jeg hvor langt jeg har igjen :)

Det buede kronbladet skaper en meget fin dybdevirkning. Kompet er meget elegant, og den gule sommerfugelen mot den sorte bakgrunnen er rett og slett nydelig. Det kan ikke bli mye bedre enn dette!

MvhJRH
Marit E.
Hei Bjørn!

Jeg er egentlig litt schæptisk til så mørke bakgrunner, men dette fungerte godt, synes jeg.

Finfin bue på bladet og i det hele tatt....
Du er flink!

Ha ei fin fotohelg.

Marit
S. N.
Hei, dette var det smell i. Må si jeg liker tilnærmingen - knæsje farger og masse kontrast vs det mer tradisjonelle gjennomsiktige og skjøre som man har en tendens til å fremstille disse vesnene på. Bladet i underkant må være der - bølgende former og det hele får det til å se ut som om den lille fyren har stø kurs ut over rødehavet. Kanskje det hadde gått an å dempe den hvitaktige blitsrefleksen på selve bladstilken litt? Dog - det er virkelig den reneste bagatell, dette er helt knall.

Silje
Lars-Anders M.
Ja dette er meget bar tekniskt. Ja vakkert er det og.
L-A M
Thorbjørn R.
Dette er kjempeflott.Jeg synes ikke du skal kutte den uskarpe flaten nederst. Mønsteret som dannes der er nydelig og fargene står godt til hovedmotivet. Jeg kan være enig med de som mener at lyset på selve sommerfuglen blir litt hardt. Men uansett høy kvalitet på dette bildet (som på mange av de andre du har lagt ut).
Jostein F.
Hei!
Med de elementene og formene du her spiller på synes jeg bildet er slik det skal være. Veldig bra! Tror ikke du har hatt til hensikt å gjengi et mest mulig presist artsbilde, men heller vise farger og elementer som skaper et spennende samspill.
For meg har bildet et abstrakt uttrykk, selv om en tydelig kan se hva alting er. Stilig og dyktig gjort.

Mvh; Jostein
Bjørn H.
Tusen takk alle sammen for gode og utfyllende kommentarer.

Bjørn :)
Knut L.
En feiende hurrafargesmell av et makrobilde hvor komp'et sitter som et skudd; - resultatet er meget dekorativt.
Sylskarpt fokuspunkt og fin belysning.

Jeg undres; - hvor kommer slike fine gule sommerfugler fra ? De jeg kjenner er bare sånne gråbrune, som flagrer omkring og aldri poserer på tilgjengelige plasser. Akk, ja ! ;-))

mvh
Knut
Øyvind A.
Jeg kan styre meg for blits og svart bakgrunn.
Men jeg må si at oppbyggingen av bildet for øvrig, er flott. Svært estetisk!
Ø.
Bjørn H.
Takk Øyvind og Knut.

Knut: Tjaa.... vet ikke helt hvor disse sommerfuglene kommer fra, men jeg fant min en vårdag for 1 år siden i Botanisk have :))

Øyvind : Skjønner hva du mener hva gjelder blitz og svart bakgrunn. Syns det funka litt her jeg da, hvor sommerfuglen og dette strået ble fremhevet og fikk all oppmerksomhet. Og bildet ble kanskje litt visuelt med særpreg...

Men artig å høre, og lære, og tenke gjennom.

Bjørn.
Frode F.
Dette likte jeg.

Finner ingenting å utsette, her sitter både komposisjon, skarphet, lys og alt som det skal, Du vet nok hva du gjør.

Mange gode bilder har du :)

FF
Marit O.
Flott bilde med mye farger bra komp svart bakgrunn gjorde seg her.Jeg liker veldig godt hvordan det buede blade kommer in i bildeflaten her fint lys og flotte detaljer i den fargerike sommerfuglen som står på toppen av blade :)
Marit
Øyvind A.
Bjørn, jeg er ikke uenig i at det funker. Selv om jeg synes blits-preget blir litt i overkant.
Bare så det er sagt. :o)
Ø.
Mads B.
Hei. Et skarpt bilde med fine farger og en god komposisjon. Sort bakgrunn funker bra for meg.
Mvh Mads B.
Espen A. I.
Blitzlyset irriterer noe innmari, jeg klarer ikke gjenskinnet på bladet, det sjenerer et ellers meget spennende og velbygd bilde.

Espen
Bergliot E.
Hei Bjørn,
Dette var lekkert. Et enkelt, stilfullt og velkomponert bilde. Likte den buete bladet som sommerfuglen sitter på. Flott komposisjon og så til de grader knallskarpt. Veldig bra dette.

Bergliot:)
Anne Lene B.
Hei Bjørn
Så rent, elegant og vakkert kan det gjøres!
Liker særdeles godt den buede gjentagelsen i bakgrunnen! Stilsikkert komponert og eksponert med fin bruk av dof og behagelige fargesammensetning!!

Hilsen Anne Lene
Ketil K.
Jeg synes at gult og rødt mot det sorte passer utmerket, som en variasjon til dine mange lekre hel''akvareller''. Det er ikke mange som tar slike sommerfuglbilder. Her blir sommerfuglen et delikat og sammensmeltet element i komposisjonen, både hva gjelder form, posisjon og farge.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu