Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger1165
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_251316} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Avsluttet .
Jasså så du er ute og knipser gatefotografier du og ja. Tøft. Mulig det er bare en innbilning, men har du lagt ut et lignende bilde her en gang for lenge siden? Synes det var noe kjent med dette bildet, uten at jeg greide å finne det igjen i back-katalogen din her på foto.no.

Om bildet, så er det et fint lys du har fanget. Personlig ville jeg foretrukket et lavere standpunkt.
Bjørn H.
Hei Tommy.

Takk for kommentar. Jadda, jeg tusler rundt av og til vettu. ... Bildet er tatt i Praha for et par år siden. Kanskje du så bildet i OKK når jeg var der ?

Bjørn.



Inger-Lise S.
En fin stemning i dette bildet. Fint motiv. Nå har jeg ikke erfaring med nattbilder og vet ikke hvor stor skarphet som forventes,så den biten overlater jeg til andre:)

Inger-Lise
Avsluttet .
Sannelig, du har rett Bjørn - det var nok i OKK jeg så det ja.
Ivar B.
Dette er vel ikke akkuart mitt felt innen fotografering, men kanskje desto mer spennende. Bildet formidler en var og stille stemning. Bildet forteller en fin historie, og åpner for spørsmål og funderinger. På den måten blir det like mye mat for tanken som for øyet om du skjønner. Jeg liker lyset, mørket og det lille snevet av uskarpheten som forsterker stemningen. Skulle jeg pirke, så må det bli at jeg synes lyset i midten konkurere en smule om oppmerksomheten fra pesonen og på den måten blir øynene vandrende fram og tilbake mellom disse elementene. M.a.o kunne jeg godt vært foruten dette lyset i midten. Mvh Ivar.
Marit O.
Hei Bjørn!
Flott gatefotografi der lyse gjør mye for bilde,et spennende og fortellende bilde med en historie i seg.Men jeg persjonlig ville nok valgt en lavere kamravinkel her.
Marit :)
Bjørn H.
Takk for kommentarer :)

Vedr. forslag om et lavere standpunkt er jeg faktisk en smule usikker på det..

Det ville medført at jeg antageligvis ville fått mer av murkanten i fleisen, og mistet noe av de viktige detaljene innover i motivet. Og for meg blir jo nettopp bakgrunnen og miljøet mye av bildeopplevelsen :) ????? Trur, eg -



Bjørn.


Inger-Lise S.
Enig med deg i det Bjørn.

Inger-Lise
Avsluttet .
flott stemning i bildet og kamera vinkelen må være der den er.

Rune
Magnar B.
det såg kaldt og vondt ut … Godt bilde! Likar at eg ikkje legg merke til mannen med første augnekast. Då blir det desto meir effektfullt sekundet etterpå når eg ser han. Vakker staseleg storbystemning som får eit dramatisk og iskaldt uttrykk pga tiggaren på den kalde brosteinen. Det litt kornete uttrykket fungerer godt. Bra!
Stig S.
Fin historie i en stemningsfull ramme - kontrastene i historien er det som treffer meg, og som får meg til å vende tilbake til bildet i nysgjerrighet.

--stig--
Avsluttet .
I mine øyne er dette først og fremst et bilde med et sterkt budskap, et bilde som forteller en historie. Bildet inneholder ganske mange elementer, og er velkomponert. Jeg liker bildet veldig godt.
MvhJRH
Odd Tore S.
Jeg har sett på bildet ditt flere ganger på forskjellige skjermer uten å få skikkelig tak på det.
Jeg pendler mellom fattigdom og religiøs undekastelse, i begge tilfeller med rikelig tungsinn. Omgivelsene har et anstrøk av religiøsitet, men er det bare en kulisse?
Egentlig OK å søke litt, ikke helt min natur å ikke finne svar.
Odd Tore
Rolf S.
Hei.
Jeg tok dette for å være en tigger, men kanskje det er en person i bønn og Mekka ligger til høyre ?
Nei, jeg tror mest på det første. Jeg synes kveldsstemningen og situasjonen er godt skildret. Den midterste lampa blir litt kraftig, men miljøet innover i bildet er prima.
Ikke noe lavere kamerastandpunkt slik det er foreslått.
Forøvrig får vi være lykkelige for at vi ikke er i denne situasjonen, men kan holde på med våre fotoaktiviteter og kritisere hverandre på dotten.
Mvh Rolf
Espen A. I.
Tyvärr, så blir dette for dårlig for min del, både komposisjonsmessig og ikke minst teknisk sett - men dette kan også være underbyggende for bildets innhold, mtp tekniske - dårlig / tigger - fattig (dårlig).

Espen
Erik J.
Jeg tar ikke budskapet i dette bildet, jeg syns det ble rotete og slett ikke pent. - ENDELIG syns jeg med rette at jeg kunne være direkte kritisk mot en av mine favoritter!
Bjørn H.
Takk for nye og ærlige innspill.

Rolf :Joda, bildet er av en tigger, helt riktig det Rolf. Kan være enig at lampa kanskje har for mange watt :)

Odd Tore : Det er ingen kulisse. Bildet er tatt på Karlsbroen og bakgrunnen er en kirke med masse, sikkert historisk sus :)

Espen og Erik : Ærlig kommentarer det. Vi ser tydeligvis ikke alltid likt, og sånn er det jo. For meg har dette masser av stemning, og nettopp, en god og spennende komposisjon. Teknisk sett ser jeg at det er litt kornete og en smule tanke bevegelse uskarphet, enig at det kunne vært hakket vassere, men syns alikevel det er godt innafor sjææl :)
Budskapet mitt er kanskje ikke megadypt. Jeg så denne tiggeren, og med kirka som bakgrunn, lysene og alle de flotte detaljene gav det meg en stemning der og da.

Hyggelig at jeg er en av dine favoritter da, Erik :)))

Bjørn.







Odd Tore S.
Jeg mener ikke en teaterkulisse, men en kulisse i forhold til handlingen.
Det er religiøse overtoner, men har de med personen å gjøre?
Det er der jeg blir svevende i min oppfatning av bildet.
Odd Tore
Knut-Inge J.
Hei Bjørn.
Dette bildet kan sikkert vurderast på ulike måtar - og reint teknisk er det vel ingen fulltreffar. Men - likevel treff det meg, som ein slags tablå, filmscene etc. Eit menneske ligg nede - på alle måter - ein mørk skikkelse på steingrunn, og over og rundt han, lys - sterke lys, som synes å forsterka hans mørke.... Og så kontrasten: Det ståande persongalleriet oppe til høgre....
Anne-Lise S.
Dette er Praha uten tvil. Tiggerne ligger rundt omkring på denne ydmyke måten,og det er ikke ofte man ser ansiktet deres. Synes kompet er ok, men er usikker på korninga. Tenkes situasjon synes jeg bildet kler det, men ellers ville jeg nok tenkt at dette ble tatt på kveldstid med et tidlig kompaktkamera pga alt kornet.

Anne-Lise
Bjørn H.
Takk for nye meninger om mitt Praha bilde :)

Odd Tore : Personen har ikke slik jeg tolker det noe med kirken og gjøre. Tiggerne, som Anne-Lise sier, lå på denne ydmyke måten. (En helt annen debatt, og som jeg ikke tenker å gå i dybden på her, er de forskjellige synspunktene om nettopp avfotgrafering av tiggere generelt ? )
Og Odd Tore, det som er så fint med foto og bilder, er jo nettopp det at man kan tolke ting i forskjellige retninger :)

Knut-Inge : Syns du ser mye av det jeg opplevde, kanskje nettopp et filmsceneaktig utrykk. Persongalleriet oppe, det grønne lyset i kirkevinduet, lysene i lyktene, denne grønne døra, og alle detaljer, og, tigger`n. :)

Anne-Lise : Det er ikke kompaktkamera ;) Det er håndholdt med lang lukker. (kanskje litt for lang:)Skjønner det kan oppleves litt rufsete.

Takk alle sammen. Hyggelig at dere er så ærlige, og ikke minst, så engasjerte. Setter veldig pris på det.

God natt.

Bjørn.
Jan Frode A.
Jeg liker stemningen i bildet. Syntes lys og farger bidrar til et litt dystert inntrykk, da spesielt på grunn av tiggeren. Stemningen forsterkes av miljøet, der en aner Krizovnicke Namesti (Korsriddernes Plass) i bakgrunnen til venstre. Fint med antydning til snø.
Komposisjonen med lyktene (lykta i midten er nok litt vel dominerende) som leder innover, sammen med utsnittet, er bra. Tiggeren trer godt fram som en kontrast her.
Praha er en vakker by, men dette er også en side av Praha som er ganske så synlig, og som vi snur oss bort ifra.

mvh Jan Frode
Siri Elisabeth J.
Hei.

Synes dette er et ydmykt og veldig vakkert bilde.
Du har fått frem fine detaljer, som den grønne døren,
figurene der oppe og det grønne vinduet.

Måten de tigger på i Praha gjorde at jeg nesten fikk vondt i maven.
Det var en slags underkastelse som var uvant.

Her har du fanget dette på en både trist og vakker måte.

Jeg har litt problemer med at noen reagerer på kornete bilder, ikke nødvendigvis bare i forbindelse med dette bildet, men generelt.
Noen bilder kler det, det gir stemning, dokumentarisk føelse.
Det kan også ta bort det litt for perfekte/ glatte uttrykket enkelte bilder har.

Lykten i midten er nevnt, henger meg litt på den, den tar litt oppmerksomhet.

Bra levert! Fortsett å ta bilder i natten, uten blitz :-)

Hilsen Siri!
Fred S.
Tippet Praha før jeg leste det, det ligger en del slike rundt om i gatene der. Ser ikke særlig behagelig ut, selv i et så romantsik lys som dette. Nettopp kontrasten mellom den litt ''nedverdigende'' stillingen og det varme lyset fra lyktene gir bildet et litt spesielt preg, men ellers synes jeg nok ikke dette er av dine beste.

vh fred
Jan-Eilert P.
Spennende, men også jeg er enig at dette ikke er av dine beste. Spesielt v. del av bildet oppe er ganske mørkt. Kunne kanskje tenkt meg å få denne litt lysere. I tillegg kunne jeg ønske at personen i bildet hadde vært lenger til venstre slik at det hadde vært mer rom mellom hodet og h. bildekant. Det opplyste vinduet må være med, men kutting nærmere her og ta med litt mer i høyre side kunne kanskje vært en løsning? Det kan kun du svare på som var på opptaksstedet.

Resten av elementene i bildet finner jeg meget flotte. Både mannen i siluett, muren og den lyse byggningen til h. i bildet.
Men som sagt finner jeg motivet spennende og det finnes rom for refleksjon i slike bilder.

jan-eilert
Bjørn H.
Takk Jan Frode, Siri, Fred og Jan-Eilert. Flott å høre deres oppriktige synspunkter og fine ærlige tanker.

Bjørn.
Hans Jacob H.
Har sett på dette noen ganger nå, Bjørn, og liker det egentlig ganske godt. Det som treffer meg hver gang, er kontrasten mellom den ydmykede posituren til tiggeren, mot de opphøyde ''vokterne'' i form av statuene øverst i bildet. Det er godt sett og gir innhold i bildet utover ''standard'' tiggerbilder. Stemningen og lyset fra lyktene er for meg litt underordnet innholdsmessig, så slik sett hadde jeg kanskje satset på en s/hv versjon i dette tilfellet.
Jeg har uansett ingen problemer med teknisk kvalitet.
Ioannis L.
Hei Bjørn!

Synes det virket kjent dette her. (sett mange av disse i Praha selv)

Men du har skapt noe helt annerledes og unikt.

Nattbelysningen gir bildet et helt annet preg og stemning.
Romantisk, udmykt og vakkert!
Carsten A.
Husker godt dette bildet fra visningen i OKK - bra bilder fester seg på netthinnen. Ellers mye enig i det Rolf Støa skriver i sin kommentar.

MVH CA
Bjørn H.
Takk Hans Jocob, Ioannis og Carsten -

Så kjekt at du også husker bildet fra OKK, Carsten. Det var inspirerende å høre :)

Bjørn.

Ketil K.
Dette synes jeg er et meget godt gjennomført bilde. Her skildres kontrastene mellom tigger og den normalt kalde byen, som her har fått varme lys - uten at det ser ut til å hjelpe stakkaren. Høykantformatet med statuene øverst til høyre som stivnede og uhjelpsomme betraktere hever bildet og du treffer med eksponeringen av det dunkle lyset. Tiggeren kommer også fint frem mot bakgrunnen.
Gro K.
Takk for at du ikke valgte et lavere standpunkt, Bjørn. Alt i bakgrunnen er viktig for helheten, ikke minst trappen med snø.
Et veldig fint og stemningsfullt bilde med mye tristess. Tragiske skjebner finnes vel over alt i verden, ikke minst i de store byene.
At bildet er kornete HEVER bildet (ellers ikke til å unngå ved høy iso, som du sikkert måtte velge her). Kanskje, som noen påpeker, er den store midtre lykten litt dominerende, men på en annen side ville den savnes om du fjerner den. Kanskje du kunne dempe den litt, om det går an ?
Venter på flere bilder, Bjørn.
Hilsen Gro.
Kjell G.
Hadde dette vært mitt bilde hadde jeg, (i tillegg til å være stolt), gitt det tittel ''Hvor fanden ble det av femmer'n''. Skulle det vise seg at mannen virkelig er nødstilt, ville jeg selvsagt vist erbødighet i stedet.

Kamerastandpunkt er veldig bra, i likhet med komposisjonen. Jeg synes at lampen i midten er bra som den er, da den markerer at dette er hovedlyskilden til hele forgrunnen.

Veldig flott bilde; man kan på en måte fornemme Josef K's famlende søken etter snekker Lantz!

mvh kjellg
Stine J.
Hei Bjørn,

Stemningen er absolutt på plass i bildet. Dystert og trist med tiggeren i forgrunnen. God komposisjon. Rent teknisk så mangler det noe, som kommentert før, men jeg forstår godt at du falt for motivet. :)

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu