Jerpehunn i jerpeskog
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S VR 200-400mm f4 G ED-IF
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger507
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266445} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Monika Frisvold V.
Hei
Dette synes jeg var et fint bilde av Jerpen..
Herlig miljø i rundt..
-monika-
Terje S.
Flott bilde av Jerpehunnen Svein. Har sett mange av hannen men få eller ingen av hunnen. Skjelden kost. Vet ikke hvorfor ? Men er det fordi hannen kommer på lokk og ikke hunnen ? Liker bildet men tror jeg har ett par tips til forbedring ? Hva med å dempe eksponeringen på bakgrunn f.eks med -0,7 Ev. Det samme med oppskarping. Bare oppskarping på fuglen og ikke bakgrunn. Regner med at du kjenner fremgangsmåten din racer.


Terje
Kjell Ivar Ø.
Kanskje litt framtredende bakgrunn enig med Terje der. Likte
veldig godt utsnittet. Flott av den sjeldne Jerpehunnen dette Svein.
Mvh Kjell ivar
Kjartan T.
Pent bilde av et av dine favorittmotiver Svein! Dette må være det beste bildet jeg har sett av hunnjerpa. Som portrett av en fugl er det ikke mye å trekke for her! Terje har sikkert rett i at du har litt mer å gå på i etterbehandling dersom du vil.

Ellers er det jo slik at hannen ofte får oppmerksomheten. Hvor mange bilder ligger det ute av blåstrupehunnen? Ofte konsentrer vi jo oss også om de vakreste fuglene, og jerpehannen er jo hakket flottere i faregene. Denne fuglen har derimot en fjærdrakt som hærens snikskyttere burde ha kikket nærmere på.
Anne Ø.
Hun står så flott på steinen her. Artig å se hunnen i en flott positur også.
Svært godt bilde!!!!

Anne:)
Odd E. k.
Hei Svein!

Et flott bilde av Jerpehunnen. Flott skarphet og et fint lys gjengir bra detaljer i fjærdrakten. Flott positur den den står noe vaktsom på den frodige stokken. Bakgrunnen fremmer jerpa meget bra, der fargene gir en fin kontrast til fuglen. Mulig at bildet har blitt bedre ved et lite kutt nede og noe inn i det uskarpe feltet foran jerpa. Blir alltid fasinert over de flotte fuglene som finnes i våre skogen og som vi bør ta vare på. Flott fanget dette Svein, da du er en ener på dette feltet.

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Espen B.
Supert bilde dette men du la ut et ''makan'' bilde for 7 bilder siden så det gir meg ikke så mye mer dessverre. Det forrige bildet var bedre, her ser den kanskje litt oppvakt ut?

mvh Espen
Svein B.
Hei, og tusen takk for kommentarer alle sammen.

TS: Jerpehunnen kommer sjelden ved lokking- og det er hannens jobb å vokte reviret. Om hannen også er kryptisk og anonym så er hunnen mange ganger ''verre''. Så hunnen fins det lite bilder av. Her er det kun fuglen som har fått oppskarping- men jeg kan nok jobbe ytterligere med bakgrunnen mht støy og evt mørkning. Takk for innspill rundt dette.

KT: Ja, hannene i fugleverdenen har jo oftest det mest prangende utseendet og oppførsel- men hunnfuglene må jo ikke glemmes av den grunn!

OEK: Skal kikke nærmere på ditt forslag til beskjæring, takk for det.

EB: Jeg ser jo likheten med mitt forrige bilde av jerpehunnen, men jeg mener dette her er ett ganske annet bilde mht miljø og komposisjon rundt miljøet. Men at bildet ikke gir deg mer enn det forrige tar jeg selvfølgelig til meg, tusen takk for ærlig kommentar. Fuglen er klar over meg her, så det du sier om at den ser litt oppvakt ut stemmer helt.

Ellers, nok en gang takk til dere alle.

Mvh
Svein B
Kjell Sigurd S.
Fint av hunnen dette Svein. Omgivelsene stjeler mye oppmerksomhet og et tettere utsnitt ville kanskje gjort susen, alternativt oppskriften til mr. Sylte. Ellers er dette et flott naturfoto.

Kjell S
Rolf S.
Imine øyne er dette bilde ett flott Jerpebilde, her er en del av miljøet den lever i tatt med, noe som hever bilde.
Skarphet, farger og komosisjon er godt i varetatt som vanlig.
Skulle jeg ønsket noe anderledes så ønsker jeg meg et bilde med enda mere miljø.
Mvh Rolf
Knut Børge S.
Hei Svein!

Et meget severdig naturfot av jerpa der den står fint plassert i flotte omgivelser. God skarphet, flotte farger, og et behagelig lys. Topp!

Ha en forstatt fin sommer!
mvh KBS
Avsluttet .
Her går fuglen fint inn i omgivelsene, flotte farger. Et meget severdig bilde.
Mvh Liselotte
Svein B.
Tusen takk for nye kommentarer også.

Rolf S: Ja, jerpeskogen fortjener å bli bedre presentert i form av mer miljø i bildene, så det er noen jeg må prøve å få gjort noe med.

Mvh
Svein B
Gunnar N.
Flott stemning - fine, duse farver. Bra positur. Kunne ellers også ønske meg
litt mer av den spennende skogen - føler at den er der rundt omkring. Har jo
i stor grad sett og følt den på andre av dine bilder. Morsomt med en hunn.
Har selv ingen erfaring med jerpefotografering. Vanskelig? - eller enda vanskeligere ?

mvh Gunnar
Odd Tore S.
Jeg synes at dette ble et flott og talende bilde av en jerpe i naturlige omgivelser.
Nå har ikke jeg så mye greie på fugler at jeg kjenner forskjellen i væremåte mellom hann og hunn her, men bildene av jerpa på dotten har i alle fall fått meg til å få opp øynene for disse raske og sky fuglene. Og det er mulig å få et glimt av dem i det de forsvinner, senest i går.
Så for meg er dotten til inspirasjon til mye mer enn foto!
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu