Gerris (vannløper)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetOpptak med lang brennvidde (400mm) og mellomringer (ca. 50mm). Lang brennvidde er gjerne en forusetning for å få ''fotavtrykk'' i vannflaten (som ellers speiler en knallblå himmel), det er viktig med en ganske liten opptaksvinkel (i forhold til vannflaten). Insektet er ganske mørkt, her er det opplyst av en isolert solstråle. Det gjengitte er et ganske kraftig utsnitt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1329
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271427} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Kjell Sigurd S.
Denne var lekker. Legger spesielt merke til fin DOF som gjør bena skarpe. Fine ringer i vannet, av den mer avdempede sorten. Har vel ikke så mye å tilføre her. Flott.

Kjell S
Robin J.
Fin plassering i bildeflaten og flott teknisk utførelse. For meg en ny vri på insektsfotografering. Intressant. Mvh RJ
Gunnar N.
Utrolig flott. Liten tvil om at stor kreativitet og god teknisk innsikt her ligger i bunnen. Imponerende resultat. Belysningen i seg selv er et studium verd.

mvh Gunnar N
Eyvind R.
Jeg synes også dette ble svært severdig. Særlig ringene i vannet kom fint frem (noe som er vanskelig å få til)... ''Perfekt'' speilbilde..

Mvh Eyvind
Ivar B.
Inspirerende og imponerende. Flott speiling og fine glødende fotavtrykk. Fin utnyttelse av lys og fin bruk av dybdeskarphet. Mvh Ivar.
Julie E.
HEi!
''Hakeslepp'' herfra! :)
Som du sikkert vet er ikke denne type foto mitt område. Liker likevel enklete ganger å få uttrykke min glede over å få se skapninger som jeg ellers aldri ville ha fått se.
Takk! :)
Ellers er det også en glede å studere slike bilder for teknikkens skyld, selvfølgelig.
mvh Julie
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Som alt sagt meget lang brennvidde, kommer vannløperen for nær ødelegges speilbildet og ''fotavtrykket'' blir helt forskjellig. Dersom vannløperen bare er litt lenger unna (det dreier seg om millimetre) vil også opptaket blir vesentlig endret, bla. endrer ''fotavtrykket'' helt karakter (mørke fordypninger mot lyst vann) . Dette var heldigvis en ganske stor art, mange arter er så små at det er vanskelig å lage skikkelige bilder. Lysforhold, blankt stille vann, null vind er noen av de forhold som må oppfylles om man skal få frem noe lignende.

MVH CA
Tor Olav O.
Synes dette ble fantastisk bra. ringene, skarpheten, fargekontraster. Rett og slett imponerende.
mvh
Tor Olav
Rolv B.
I tillegg til ovenstående var det interessant å se vannhinnen så tydelig avbildet. Det plastiske i vannhinnen kommer veldig tydelig frem. Godt gjort.
Mvh Rolv B
Kjell G.
Det er mange spennende ting med dette bilde. Kanskje først og fremst den flotte ''lyssettingen'' med tilhørende speiling. Føttene som belaster overflatehinnen uten å bryte kommer fint frem.

Riktig flott!

mvh kjellg
Edvin S.
Denne likte jeg, og flott at du forklarer teknikken som du har brukt. Meget flott med ringene i det speilblanke vannet ;-)

:: ~ Arne
Svein B.
Uttrykket ''telemacro'' får en ny mening gjennom teknikken som er brukt her Carsten, men jeg kan skrive under på at kraftig teleoptikk med mellomringer kan være meget anvendelig redskap for mye insektfotografering spesielt.

Resultatet her er meget meget bra, vannløperen og fotavtrykkene er spesielle og iøyenfallende, men jeg liker spesielt godt måten komposisjonen fylles med de svake ringene på vannflaten. Teknisk brilliant.

Mvh
Svein B
Ketil K.
Skikkelig stilig, der de lyse områdene rundt beina, og vannringene bidrar sterkt til å gi et meget severdig bilde. Bevegelsene i vinger og følehorn er av underordnet betydning.
Per Harald O.
Bærre lækkert! Dette er et inspirerende bilde!
PHO
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg har så og si vokst opp i dammen sammen med disse, og vet at de ikke er så lett å få plassert hvor man vil. Jeg er enig i at lyset og blåtonen sitter som et skudd her. Speilingen er også med, og overflatehinnen markeres med fine toner og ringer. Men jeg spekulerer litt på hvordan det ligger an med bildets skarphet!? Jeg synes at gerrisen ser litt soft ut, men jeg er ikke helt sikkert i min sak.

vh ingebjørg
Avsluttet .
Hei Carsten

Et nydelig bilde der du får frem overføringen til vannet på en elegant og suveren måte, bevegelsene i vannet gjør bilde til noe spennende.

Vakkert..

Rune
Jostein F.
Hei Carsten!

Et superb bilde etter mine begreper. Bildet illustrerer på en mesterlig måte hvordan Vannløperen utnytter vannets overflatespenning, det gnistrer nærmest av kontakten mellom vannet og føttene, fysikk og kjemi på sitt flotteste. Belysningen av kroppen er videre helt suveren, og det er lett å få kontakt med øyet på løperen. Ringene i vannet er prikken over i,en.

Mvh; Jostein
Lars-Anders M.
Toppbilde. Ok.
Marie J.
Perfekt, som alle de bildene du tar. Likte at du faktisk gir oppskrften på blinkskuddet. Her kan jeg lese meg til gode tips.
takk skal du ha.

mvh MJ
Ann F.
Dekorativ ''lyssetting'' rundt bena, ser nesten ut som den er lyssatt på en scene.
Interessant virkning.

mvh Ann
André M.
Utmerket.
Bodil Kristine F.
Fascinerende med disse fotavtrykkene på vannhinnen og den ene solstrålen som belyser.

Mvh Bo
Geir Arne M.
Rett og slett elegant Carsten. ''trykket'' etter bena gjøre hele bildet i tillegg til delikate farger. Høvikvollen har mye å by på.

Komposisjonen er også fin med god palssering. Dette var rett og slett noe av det bedre ...

mvh geir
Arne S.
Jeg har lært meg et nytt ord - Gerris! Fascinerende vesen som gjør det mange drømmer om - går på vannet. Det er kanskje ikke en engel, men en lysfontene er det definitivt.

;)
Tove H.
Utrolig bra! Fin plassering i billedflaten, føttenes berøring av vannflaten, lyset og fargene - kjempeflott.
Erlend S.
Dette bildet liker jeg veldig godt, men kontrasten/oppskarpingen er litt råere enn min personlige smak,
Herlig bilde!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu