Du får når jeg er ferdig
Med meget tydelig kroppspråk avgjorde disse kongene seg i mellom hvem som skulle forsyne seg og hvem som bare pent og ydmykt skulle vente på restene.

Dyrenes verden er i mange tilfeller svært godt innrettet for å unngå voldelige konflikter ved å benytte tydelig kroppspråk. Interessant å observere.
Bildet inngår i albumet Kongeørn i Flatanger - Vinterbesøk i skjulet til Ole Martin, flotte kalde timer i venting på kongen
Utstyr
  • Canon 30 D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/200s
  • Filmtypedigital Raw 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_290788} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Stilig bildet. Jeg synes det faller seg helt naturlig og skarpheten er god. Vakkert blinkskudd.

Hilsen Gøran
Odd Tore S.
Velkommen tilbake! Du er i ørnehjørnet for tiden ser jeg.
Det er jo ingen mangel på imponerende fuglebilder her for tiden, så jeg jakter litt på de med nogo attåt.
Dette er et av disse, med den posituren sjefsørnen viser her.
Eiermine så det forslår, passe oppblåst i tillegg. Jo, det er en som vet å sette seg i respekt og utnytte den.
Den minner meg litt om noen bilder av lederprofiler som av og til dukker opp i Dagens Næringsliv. Fotografen innrømmet at han sjekket litt på personlighet og utsråling før han vinklet bildet.
Teknisk bra også, offeret er skåret til nebbet i nedre venstre hjørne, men det holder akkurat.
Odd Tore
Svein B.
Rangordningene i naturen er nok ofte svært klare- og som regel blir de fleste ''debattene'' avgjort i form av klart kroppsspråk. Og her vises det tydelig- den kakaobrune ungfuglen i bakgrunnen må pent la den eldre ørna gjøre seg ferdig før den slipper til. Kongeørn har vanligvis stor dødelighet hos disse unge fuglene- og det er gjerne disse unge, uerfarne og utsultede fuglene som innimellom opptrer nær mennesker og kan skape frykt hos f.eks katter og katteeiere. Fint og beskrivende bilde dette Stig. Du kunne nok klart deg med enda litt kortere brennvidde (såfremt du ikke har croppet her)- evt ville jeg kuttet litt av ørna bak og prioritert litt mer rom i venstre bildekant.

Mvh
Svein B
Ole Martin D.
Det er noen som vil være sjefer og så er det noen som må lide!! Flott bilde og som Svein sier, det er tøffe tak og spesiellt for de unge. Ser ut som om det er mere ungfugl på foringsplasen før jul en etter, det er vel pga at parene begynner å hevde revir vil jeg tro. At fugle er sultne for tiden fikk ein kompis se her om dagen da ei havørn kom med ei sprell levende katt i klørne, han jublet da han kjente igjen katta som hadde herjen på fuglebrettet og tatt for seg av Ekorn og Meiser. Flott Stig!!
Stig B.
Takker for kommentarene.

Naturen er tøff i sine utvalg, og det er ikke alltid like enkelt for oss ''softinger'' å forholde seg til det.

Jeg hadde litt til å gå på på venstre side, croppet for å få ''gyldne snitt'' og fokus på ''kampen'' mellom de 2. Ser at det finnes andre valg.

Artig å høre om katta Ole Martin, regner med at en av våre katter forsvant på den måten for en stund siden.

Det er kjekt at mennesker som av ulike årsaker ikke kan bygge og vedlikeholde egne muligheter for rovfugl kan benytte seg av anlegg som Ole Martin sitt i Flatanger. Det er for meg først og fremst en kjempemessig naturopplevelse, deretter gir som bonus noen bilder som jeg selv kan titte på og mimre til. Noen bruker jeg også til å plage andre :-)

Stig
Håvard S.
Hei Stig!

Flott dokumentasjon av naturens harde kår...
Fine positurer på begge ørnene.
Åtet ser ut som et menneskeansikt med reveører!
Ha en fin kveld!

Mvh. HåvardS
Odd E. k.
Hei Stig!

Et meget flott bilde av ørnene, Nydelig positur av ørnene, der skarpheten og lyset inn på fuglene er meget bra. Liker den brusende fjærdrakten og rangordningen som utspiller seg. Flotte fine farger i et fint miljø. Liker også godt fotovinkelen noe opp på fuglene, noe som skaper en fin dimmensjon. Meget bra dette Stig.

Ha en fin fotohelg

Mvh

Odd E.
Ketil K.
Bra fortelling og innbyrdes positur her. Liker særlig den brusende ørnen i forgrunnen. Det er helt tydelig hvem som er sjefen. Ville hatt litt mer med til venstre.
Thomas B.
Fin bruk av selektiv fokus herr, med skarpheten på den fremste ørna. Men jeg ville kanskje hatt litt mer luft forran den fremste ørna.

Mvh
Thomas
Steinulf L.
Ikke mye å trekke for her.Fint gjengitt fortelling,teknisk bra.
Magnar L.
Ett fortellende bilde om naturens rangordning. Etter fjærdrakta å dømme er den bakerste ørna i sitt første leveår. Den første vinteren er nok en stor utfordring for disse ungørnene. Jeg kjenner godt igjen situasjonen som dette bildet viser, der ørnene venter på tur ved åta.
Flott bide, men tror litt mere luft foran den fremste ørna hadde hevet bildet enda noen hakk.

mvh Magnar
Kjell G.
Flott positur. Ørnen til høyre er akkurat passe skarp. Jeg er enig i at det kunne vært litt luftigere til venstre i bildet. Detaljeringen i fjærdrakten er veldig bra.

mvh kjellg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu