Villskap og kraft
Jeg forsøker igjen, med bilder som andre kanskje forkaster, på et forsøk på å få til ørnebilder som fremviser den kraft og villskap som finnes i denne stolte fuglen. Snø og skinnfiller fyker i luften når ørna tar tak og røsker løs godbitene.

Det finnes mange skarpe og fine bilder av denne situasjonen, men jeg likte likevel en variant der det meste blurres ut og alt blir et kaos av fugl, fjær, snø, offer.

Har masse ørnebilder, så det kommer nok flere etterhvert, kanskje til og med noen skarpe til slutt :-)
Bildet inngår i albumet Kongeørn i Flatanger - Vinterbesøk i skjulet til Ole Martin, flotte kalde timer i venting på kongen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-12-15 23:23:31
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 30 D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM+1.4 converter
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeDigital Raw 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_292353} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Svein B.
Friskt pust innen kongeørnbildene dette Stig! Jeg synes du har truffet svært godt med å beskrive kraften og råskapen hos ørna- men samtidig beholdt mystikk og stemning i bildet. Bevegelsene og posituren utgjør det hele for meg- og hever bildet langt over disse rene artsportrettene vi har sett ''noen'' av. Dessuten artig å se hvordan ørna har blinkehinna lukket over øyet, en fin detalj. Det eneste jeg synes skjemmer noe er den helt utbrendte snøen. Jeg ville nok også vurdert å kuttet litt i høyre kant slik at øret på rådyret akkurat ble borte. Ikke dumt dette Stig!

Mvh
Svein B
Stig B.
Takk for kommentar Svein, det var en stor opplevelse å se kraften og villskapen i dette store rovdyret / rovfuglen. Jeg har en del ''pene'' stillbildeer der den poserer mer eller mindre bra, men jeg har selv blitt mer og mer glad i disse situasjonene som er litt ''annerledes''. Blinkehinna som du nevner viser utrolig godt når du får den, som jeg har på en del bilder.

Er enig med deg både mht snøen og kuttforslag. Jeg undereksponerte dette bildet for å beholde snøen, men vi hadde ''masssssse'' vær, og lysforholdene varierte tydeligvis fortere enn jeg rakk å reagere. Med ditt kuttforslag vil jeg kunne fjerne noe av snøen også.

Stig
Kjell Ivar Ø.
Ørne bilder som dette er ikkje kvar dag en ser. Og persoleg må
eg sjå og tenke når sånt dukker opp. Det første som slo meg var den utbrente snøen, ser ut som et stykke av bilde er revet bort. Likte ikkje
det Stig. Ellers er bildet spennande og annerledes. Prikken over
I en på sånne bilder er et nogenlunde skarpt hode, her veier
blinkehinna som Svein Bekkum sier opp mye av det. Artigt og
spennande dette. Vel det blei både ris og ros Stig. Fortsatt god helg.
vh Kjell Ivar

Inger Anne Maritsdotter V.
Eg kunne nyleg lese i lokalavisa her på Voss at ein kongeørn hadde vært på ferde og tatt livet av ein katt inne på eit gårdstun ute i distriktet her i kommunen. Den tok med seg byttet men slapp den etter en stund og den stakkars katten var et ille syn etterpå.

Med all respekt for dine flotte fugle/ørne-bilder, så var det dessverre denne historien eg umiddelbart fekk assosiasjoner til når eg såg dette bildet.

Friskt og sterkt bilde med et tydeleg språk om ''den sterkestes rett''.

Mvh Inger Anne
Stig B.
Takk for kommentarer igjen.

Legger ut nå en annen utgave der hodet er tydeligere. På begge disse versjonene har jeg valgt å lage ''utbrent'' snø, for å løfte resten av bildet. Originalen (raw-filen) er ikke utbrent, men jeg mener selv at resten av bildet tjener på å bli løftet. Det kan være at jeg bør velge et utsnitt som reduserer snømengden.

Kjell Ivar, takk for både ris og ros. Jeg trenger det, for jeg prøver meg litt frem her, har sett så mange gode positur-bilder at jeg gjerne ville prøve noe litt annet. Bra du kan finne noe positivt, jeg fortsetter gjerne å prøve dette. Møte med ''kongen'' er stort.

Inger Anne, jeg er selv for urbanisert til å like ''den sterkestes rett'', jeg foretrekker å tenke på kjøtt som ferdigpakket kjøttdeig, og vil nok synes synd på offeret i en reell situasjon. I denne settingen synes jeg likevel at et møte med ''kongen'' var en stor opplevelse. Anbefales.

Stig
Steinulf L.
Synes v#2 har den nødvendige skarpheten på ørnens hode. Snøen trekker nok noe oppmerksomhet. Når det er sagt, så er dette et av de mer interessante ørnebilder jeg har sett her på dotten på lang tid.
Vegard L.
Hei Stig. Versjonene har forskjellige positive elementer. Snøspruten i V1, mens V2 har bedre skarphet på hodet. Råskapen har du formidlet bra. Litt uhelding med snøen, men det er til å leve med. Ha en trivelig førjul! :-)
Vegard
Roar K.
Hos meg er det ingen tvil. Jeg går for V2. Den har liksom begge deler - både hodet nesten skarpt så man ser hva dette er og i tillegg det uskarpe fartsfylte.
Nå er det så mange som har nevnt snøen så kanskje en klonings-V3???

Roar
Kjell G.
Lang lukkertid er veldig flott. V2 klart best. Snøen er nevnt, men den flotte svungen på halen trekker mer opp enn snøen trekker ned. Derfor ingen god idé å beskjære nede.

Et kanonbilde. Gratulerer!

- Og riktig god jul!

mvh kjellg
Ketil K.
Meget bra ørnebilder der du virkelig får frem kraft og råskap! Kunne tenkt meg ørlite raskere lukkertid på V#1, da ville vel den versjonen vært best, men her var vel lyset en begrensende faktor. Komposisjonen ville jeg ikke endret.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu