Skjeggmeis
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-05-28 21:48:19
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger330
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_400380} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Charlotte S.
Meget bra utsnitt med klare farger. Helt rett fokus.
Ivan H.
Hei,

Charlotte; hvorfor er dette et meget bra utsnitt?

Det første som bemerker meg her, Joachim, er fine omgivelser og en spennende fugl som jeg ikke har fått oppleve å ta bilde av.
Og så begynner jeg å stusse litt, legger merke til at du har kuttet litt inn på strået til venstre. Synes det ødelegger litt av "bevegelsen" i bildet, altså hvordan blikket mitt beveger seg i bildeflaten. Det stopper litt opp der.

For meg kunne du også tonet litt ned den gule kanalen. Synes den blir litt for fremtredende iforhold til den lyseblå himmelen. Kanskje bare tonet ned ståene og du da ville få en fugl som blir mer fremtredende? Kanskje ikke det er ønskelig.

Synes dette er ok, men mer luft til venstre ville hevet bildet. Synes jeg da.

Mvh
Ivan
Joachim A.
Hyggelig du likte bildet Charlotte.

Ivan: Takk for dine tanker om bildet!
Funderte en del over valg av utsnitt til dette bildet. Ideen min var å forsterke objektets rotasjon mot venstre ved å legge øyet mot øvre venstre hjørne. Har tenkt en del over det du sier, og tror at i dette tilfellet kanskje pluss og pluss blir minus... Ser jo at bevegelsen kolliderer med venstre billedkant. Kanskje fuglens bevegelse kommer bedre til sin rett med en balansert og nøytral komposisjon, som jeg har forsøkt i V2.
Har også testet med litt mindre gult i V2, uten at jeg har noen sterke meninger om hvilken som er best.

Mvh JOachim

Henning J.
Hei Joachim,

et godt eksempel på et bilde hvor en kan like både motivet og fotografiet. Skjeggmeisen er en tøff krabat som jeg synes du får portrettert på en fin måte. Det ser ut som om fuglen har sett deg nettopp i det du tar bildet og dermed får jeg en følelse av et motiv "tatt på fersken".

Jeg er usikker på om jeg liker utsnittet og jeg har tenkt litt over det du skriver om dine tanker rundt valget som er gjort. Inntil jeg så versjon to var jeg sikker på at jeg, som Ivan Holmedal, ville hatt med hele strået ut mot venstre. Når jeg ser hvordan det da ble, er jeg ikke like sikker lenger. Kanskje det tilogmed ville ha tjent på å bli kuttet enda tettere til fuglehodet?

Når det gjelder dybdeskarpheten, ville jeg gjerne hatt mer av stjerten i fokus, men det ville kanskje innebære at ikke hodet ble like skarpt, og da er det ingen tvil om at du har valgt rett.

Toneforløpet synes jeg er flott.

mvh, Henning
Ivan H.
Hei igjen,

Har sett et par ganger på v2, og jeg tror faktisk v1 fungerer bedre enn mitt forslag. Hvis v2 skal fungere, trenger den kanskje mer luft til høyre? Uansett, skal ikke mase mer om det. Hvis du er fornøyd med v1, tror jeg du skal holde deg til den.

Mvh
Ivan
Pål R.
Fin posisjon på fuglen, helt i henhold til 3-dels regelen. Synes også det er bra at du har beholdt så stor del av sivet for å vise hvordan fuglen balanserer.Liker også kontrast fargene i gult og blått. Ville dog duset ned det hvite feltet under fuglen.
Pål
Sverre H.
Hei Joachim,

Nydelig bilde av skjeggmeisen. Som Ivan og Henning bemerket så stusset jeg også litt på ditt valg av "stråkutt", men etter å ha sett på v2 føler jeg meg nok så sikker på at du har valgt rett.

Mykt og fint lys som jeg synes kledde bildet. Fint arbeid. mvh Sverre.
Rolf S.
Henger meg på de positive kommentaren, et nydeligt bilde av en nydelig fugl.
Mvh Rolf
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu