Lemengris
Bildet inngår i albumet - Ugler - - En egen serie viet noen av våre mest fotogene fugler.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger860
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_400583} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Ottar P.
Dette var et knallbra bilde av snøugla,
god skarphet og fine farer. Muligens litt
lyst, men uansett var det flott!!
Roy Arne K.
Det er mulig jeg er litt rask, men allikevel

Knallskarpt - bra tegninger i fjøra - bra farger i øyne og munn.
Komposisjonen synes jeg også er bra.
Fin kontakt.

Synes hele bildet er litt i lyseste laget. Det er mulig du har gjort det p.g.a. liten dybdeskarphet.
Synes fuglen brennet LITT ut.
Ville gjort - om ikke hele bildet, så ihvertfall fuglen en tanke mørkere. Det hadde blitt mye mere trøkk i bildet og fuglen hadde kommer mer ut av bildet.

Liker bildet veldig godt, men som sagt det er for lyst.
Mvh. rak
Arne S.
Det første jeg blir betatt av er fargene. Blånyansene kombinert med og den lyse og fotogene fuglen er herlig mykt. Kontrastfargene i øynene og nebbet er fascinerende. Jeg vet at lar meg rive med av førsteinntrykket. Det får stå sin prøve. Jeg vet også at du har mer spennede bilder av snøugla i din portfolio. Har tyvtittet. Men dette er uansett en visuell nytelse.

Dersom jeg skal gå nærmere inn på motivet, og det bør man jo på f64, er det en litt for skoleriktig presentasjon. Fuglen er trygt og godt plassert til høyre i bildet. Jeg savner dynamikken. Kunne ønske meg det lille ekstra som får meg til gispe, for det vet jeg at du har/kan.

Alt i alt, pent bilde av en utrolig vakker fugl, men det er ikke utfordrende nok i det lange løp.
Bente K.
Det er sjelden jeg kommenterer fuglefotografier, men dette bildet var umulig å overse for en ikke-fugle-fotograf.
Det som fenger er at alt det lyse og duse i bildet fremhever fargeklattene på ugla så godt. Med andre ord vil jeg fremheve det jeg ser andre trekker litt ned på.
Jeg er litt usikker på plasseringen i bildeflata, det er noe som skurrer i balansen for meg. Kanksje hadde et kvadratisk utsnitt gjort seg??
Bjarne N.
med denn tittelen savner jeg umiddelbart en lemen med på bildet. ellers veldig bra, om enn litt kjedelig.
Kjell Sigurd S.
Fengende uttrykk på uglen. Delikat tonefoløp. Utnyttelsen av bildeflaten faller ikke helt i smak hos meg heller. Det blir noe statisk over det som gjør at bildet taper seg litt etter en stund. Et alternativ kan være et grovt kutt inn fra venstre. Blikkets retninng vil i såfall gi mening til høyre del av bildet. I mengden av ugle-i-lav-flukt-over-snø bilder den siste tiden synes jeg allikevel det står ut.

Mvh
Kjell S
Carsten A.
Pent, og pent presentert av arten - men det blir vel først og fremst en artspresentasjon, direkte blikk og åpent nebb gir et positivt tillegg.

Rent billedmessig syns jeg ikke dette blir så fortellende eller formidlende utover artspresentasjonen (som forøvrig er helt på topp også teknisk). Også jeg savner noe ekstra, en eller annen form for handling, evetuelt noe som viser fuglen i aksjon. Litt for mye på den stillestående siden slik jeg ser det.

MVH CA
Ivan H.
Hei,

Det er allerede kommet god kritikk på dette bildet og har ikke så mye å tilføye, men kanskje to ting.

Første til de som mener dette er for lyst; jeg synes ikke det, og fuglen kommer fint frem (fra bakgrunnen) på min skjerm.

Komposisjon, som her er ganske kjedelig. Hva med å plassere hodet til ugla i venstre halvdel av bildet (hvis man deler bildet i to)? Da vil du få en diagonal fra hodet og ned til stjerten.

Ok, en ting til, det kørke til venstre for hodet er litt forstyrrende for blikket mitt.

Ellers; kontrastbruken er bra her, som på de andre bildene du har av snøugla.

Lemen? Ligger den nede i snøen den da..

Mvh
Ivan
Kjartan T.
Takk for mange gode kommentarer på dette bildet. Det er fint å se at kritikkinndelinga ser ut til å virke godt så langt. Dette fotoet av snøugla var nok like mye ment som en test på det.

Enig i at det virkelig gir et godt førsteinntrykk, med denne fuglen, lyset og fargene. Men det halter nok litt i forhold til blikkretning/ komposisjon, og det mangler noe for å bli et bilde som blir husket.
Et godt fuglebildet er det likevel, og det hadde nok fått mange overstrømmende kommentarer tidligere. Nå er det imidlertid også muligheter her til å få forbedret gode bilder. Bra!
Gunnar N.
Hei

Litt seint - men bedre enn enda seinere. Mye klokt er allerede sagt om dette bildet. Uansett liten tvil om at det er et glimrende artsportrett av snøugle.
Litt tradisjonell komposisjon, men fin lav kameravinkel. Bra teknisk. Virker ikke for lyst slik jeg ser det. Mulig at en kan ønske seg noe mer action her, men ei snøugle (!) presentert på denne måten holder likevel lenge for meg. De gule øynene og det røde gapet er blikkfang i det ellers lyse og "kjedelige" landskapet. Bildet har neppe vært overvettes vanskelig å ta, men det viser noe helt spesielt på en fin måte.

mvh Gunnar N
Marcus V.
Jeg slutter meg til KSS's kommentar. Litt for mye tomrom til venstre, ettersom blikket går til høyre. Som du selv sier gir bildet er svært godt førsteinntrykk, og det fenger veldig fort. Flott med det lave kamerastandpunktet, og toneforløpet er fabelaktig. Flott for- og bakgrunn, blåfargen i bakgrunnen tilfører svært mye. Det samme gjør det åpne nebbet og de knallgule øynene. Teknisk perfekt.
Avsluttet .
Hey Mr: Trana
Jeg synes dette bilde ble litt tomt.
du har vist valgt å ha mye luft å åpen rom i bilde.
Noen liker det å noen ikke.
Jeg selv liker dette litt tett på.
Du er sikkert veldig fornøyd med dette, samtidig vil du lære noe mer.
Kan ikke komme med noe konstruktiv kritikk fordi jeg har som regel ikke peiling på hva jeg prater om.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu