Laksand i vårsol
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-03-12 18:58:24
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger819
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_80161} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Jostein M.

Herlig lys Kjetil. Super skarphet og nært og fint slik at vi virkelig får studert denne krabaten. Skulle jeg kommet med et ønske måtte det vært ørlite mer dybde.
Mvh
Jostein
Venche J.

Nydelig Ketil.

Hvor nært var du? (Jeg må øve, øve, øve...)

Du er FLINK!

Wenche.
Stig B.

Nydelig bilde med ypperlig detaljering og skarphet. Flott lys. Fint glimt i øyet på en fugl jeg kun har sett her på dotten.

Mvh STig
Ketil K.

Takker for rosen Wenche - dette er tatt med 300mmx2converter, D100 med 1,5 crop faktor.

Så tipper holdet var 6-7 meter. Det er vanskeligere enn det kan se ut til å få detaljer i både det lyse og mørke. Laksanda har en helt annen fjærstruktur enn stokkand også. På stokkanda er det mye lettere å få frem fargespill i hodet.
Eliza A.

Wow!!
Dette var perfekt.

Eliza
Ketil K.

Og der kom du i mellom Stig - takker deg også. Laksanda er en meget vakker fugl. Dette er en hann.
Ketil K.

Og deg Eliza!
Bård Lauris H.

Fint artsportrett... men jeg gir deg litt trekk for utbrent bryst...
Ketil K.

Hei Bård: Det er ikke utbrent på min beste skjerm - med detaljering i lyseste område, men på skjerm nr. 2 jeg bruker er det. Så dette er skjermavhengig. Men klart det var skarp sol og jeg måtte blende kraftig ned får å ikke få det totalt utbrent i lyse partier.
Bjørn H.

Bare så flott dette Ketil ...

Nært og fint, bra skarphet, og for et herlig rødt nebb !

Bjørn ;¤

Svein B.

Et flott laksand portrett dette Ketil. Synes det er noe støy i de mørke områdene (hode og rygg), eller er det bare tegning/strukturen i fjærdrakta som spiller meg et puss? Støyen minner i såfall om noe vel hard EV-kompensering, eller etterlysning av mørke partier. Ellers et delikat fugleportrett. Går mot gode tider framover igjen nå.

mvh
Svein B
Jan W.

Nært og fint av laksanden Ketil.

Kanskje litt i trangeste laget, og det virker som om 2xeren har spist litt av bildekvaliteten . Men uansett et flott bilde av denne vakre anden.

Her hos oss er den temmelig sky av seg og vanskelig å komme nær. Men jeg har nå fått til noen gode bilder av den her og i løpet av den siste uken.

Jan

Nils B.

Pent vist i det formatet du har valgt. Ser at du ligger på kanten i forhold til kontrastene høylys og skygge. Videre så har du fått mye ut av fargeprakten på pippen. Holder selv på med denne typen for tiden og blir mer og mer fassinert over fargespillet på hele anda. At du har fått frem grønntonene i hodet er et ekstra pluss. Den jeg holder på med har det med å dykke hele tiden noe som gjør at det grønne blir kolosalt tungt (svart) så jeg har tilgode å hente nettopp dette ut. Mulig det må litt sol til. BRA!!
mvh Nils
Børge J.

Nok et kjempebilde,litt støy i det, men ellers et kjempefoto.
BJ
Carsten A.

Bra av laksanden - lyset var åpenbart ikke idéelt. Ellers takk for tipset i telefonen i går kveld - men idag går dessverre aktiviteten i andre retninger!

MVH CA
Ketil K.

Takker for kommentarene. Det er riktig at det ble en del støy, og for hardt lys. Problemet er at uten godt lys er det, i hvert fall med D100, omtrent umulig å få frem grønnfargene i hodet. Så håper du også får tatt bilde av denne Carsten, skulle vært gøy å se hva du får til med 1Ds-en. Svein: Strukturen er som sagt en helt annen enn på stokkand, med lange, liggende fjære - så jeg opplever at fjærene i hodet ser uskarpe ut selv om de er skarpe (særlig i forhold til det man oppnår med stokkand.) Nils: Da har vi samme forståelse av laksandas farger - de er tunge å få frem.
Steinulf L.

Flott!
Arne S.

Atle Antonsen i et tidligere liv?
Ketil K.

He-he - opplagt samme typen!
Jan N.

Utrolig vakre bilder, begge to. Synes du har bra uttelling på det tekniske, tross alt. Det er neimen ikke lett å få både i pose og sekk med sånne.

Skjønner ikke hvordan du dresserer de til å bli så tamme??;-)

JanJ
Avsluttet .

Hei!

Ojj! Har ikke sett dette før nå (var å prøvde fiskelykken i helga og den holder seg ikke så godt:D) Dette var et kjempe bra bilde!! Likte godt vannet på begge versjonene! Bra nærhet!

MVH Stian Hustad Håpnes
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu