Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Counter Luminary

En fotoutstilling som inviterer publikum til å delta aktivt i meningsskapingen av eksisterende og kommende arbeider.
Hvem bestemmer hva et kunstverk skal handle om?

I utstillingen Counter Luminary utfordrer Dan Skjæveland, sammen med den amerikanske kuratoren, redaktøren og kunstneren Brad Feuerhelm, tradisjonelle roller i kunstverdenen ved å invitere publikum til å delta aktivt i meningsskapingen av eksisterende og kommende arbeider.

Utstillingen på Fotland mølle er delt inn i to seksjoner. Den første delen tar form som en klassisk utstilling og viser et utvalg av Skjævelands distinkte verk i nøye plasserte installasjoner, som relaterer seg til lokalets unike egenart og bygger på metoder fra tidligere prosjekter. Den andre delen fungerer som et interaktivt skisserom, hvor publikum oppfordres til å velge bilder som de mener bør inkluderes i en fremtidig bok. Publikums forslag samles gjennom hele utstillingsperioden, og på siste åpningsdag, 1. september, vil det bli presentert tre hefter basert på bidragene.

Den 1. september kl. 13.00 vil det også være en kunstnersamtale mellom Robert Vawter og Dan Skjæveland, hvor de diskuterer Skjævelands praksis, ulike prosesser som påvirker arbeidet hans, forskjellen mellom bok- og utstillingsformatet, og hva man kan forvente å se i fremtiden.

Prosjektet er støttet av Kulturrådet.



Dan Skjæveland (f. 1987) er en norsk fotograf fra Kvernaland, som opererer uten en fast base. Han debuterte ved Høstutstillingen i 2014 og har siden den gang deltatt i flere utstillinger, inkludert åpningsutstillingen til det nye Nasjonalmuseet i Oslo i 2022. I 2020 var Skjæveland medforfatter av boken Bill Dane Pictures, der han spilte en betydelig rolle i tilblivelsen, og i 2023 ga han ut boken 33 Suspensions sammen med Brad Feuerhelm og Nearest Truth. Han har tidligere mottatt kunstnerstipend fra Billedkunstnernes Vederlagsfond.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu